Un proiect IT european, denumit in mod sugestiv „LetItFlow”, isi propune prelungirea activitatii profesionale a personalului medical. Concret, in cadrul acestui proiect se proiecteaza si implementeaza fluxuri specifice de lucru care ajuta personalul medical de peste 50 de ani (asistenti medicali, infirmiere si tehnicieni de laborator) in indeplinirea sarcinilor zilnice, astfel incat acestia sa se poata adapta usor la noile proceduri, protocoale si tehnici de operare.
Proiectul LetItFlow este cofinantat de Comisia Europeana, Ministerul Industriei, Energiei si Turismului din Spania, Institutul Salud Carlos III din Spania, Agentia austriaca de Cercetare-Promovare FFG, Organizatia pentru sanatate, cercetare si dezvoltare din Olanda si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii din Romania.
Partenerii implicati in proiect sunt reprezentati de 3 companii recunoscute in domeniul IT&C din Romania, Olanda si Spania, un institut de cercetare de traditie in domeniul tehnologiilor avansate in domeniul IT&C din Austria si doua spitale universitare de renume din Romania si Spania.
Compania Integrasys din Spania este coordonator, iar parteneri sunt SIVECO Romania, Noldus Information Technology Olanda, AIT – Austrian Institute of Technology, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si University Hospital Virgen Macarena, Sevilla, Spania.
LetItFlow se bazeaza pe platforme fixe si mobile care interactioneaza cu personalul medical, ghidandu-l in activitatile zilnice.
Prin aplicatiile pe care le dezvolta, proiectul LetItFlow realizeaza doua deziderate majore: faciliteaza managementul schimbarii la nivelul institutiilor (prin proceduri, metode, instructiuni, protocoale) si include utilizarea tehnologiilor de varf in indeplinirea sarcinilor zilnice ale personalului medical, sporindu-i astfel eficienta, eficacitatea si viteza de reactie.
”Ne bazam in acest proiect pe expertiza pe care o avem in realizarea de solutii informatice pentru domeniul medical. Specialistii nostri vor defini scenariile de caz, vor colecta, agrega, analiza si arhiva informatiile medicale relevante. Acestea vor fi incluse in platforma prin care se va ghida si eficientiza activitatea personalului medical, in vederea prelungirii activitatii profesionale si dupa varsta de 50 de ani”, a declarat Otilia Bularca, responsabil de proiect, SIVECO Romania.
Solutia de asistare a personalului medical cu varsta peste 50 de ani va fi introdusa intr-o prima faza in spitalele din tarile membre ale consortiului, iar apoi si in alte tari ale UE.