Studiul „Oracle Cloud Agility” a arătat că companiile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) supraestimează agilitatea lor. Multe organizații nu pot gestiona în mod flexibil volumul de lucru sau să se dezvolte în mod rapid, să testeze și să lanseze noi aplicații, lăsându-le slab pregătite în a face față amenințărilor competiției. Există o lipsă de conștientizare în rândul companiilor în privința felului în care tehnologia, cum ar fi Platform-as-a-Service (PaaS), poate fi folosită pentru a ajuta în cazul acestor provocări.
În studiu au fost intervievați 1.004 de angajați, care lucrează pentru companiile mari din EMEA, pentru a înțelege agilitatea în afaceri în era Cloud. Rezultatele arată că 62% consideră că organizația lor este agilă (de exemplu, posibilitatea de a se adapta rapid la noi oportunități de afaceri sau de a itera repede noi produse și servicii).
Respondenții înțeleg beneficiile agilității, 78% susțin că abilitatea de a dezvolta, a testa și a lansa rapid noi aplicații de afaceri este importantă sau extrem de importantă pentru succesul afacerii lor. În special, aproape o treime dintre respondenți (30%) cred că mobilizarea efectivă a aplicațiilor și serviciilor este cel mai important factor pentru succesul afacerilor de astăzi, atunci când vine vorba de infrastructura IT.
De asemenea, studiul arată că impactul competitiv al agilității este extrem de important pentru afaceri. De fapt, capacitatea concurenților de a lansa mai repede servicii inovatoare pentru clienți a fost identificată de companii ca fiind cea mai mare amenințare (27%). Circa 58% dintre respondenți susțin că afacerile lor nu au o infrastructură IT capabilă să răspundă la aceste amenințări competitive.
În mod semnificativ, sondajul arată că beneficiile agilității oferite de PaaS nu sunt folosite la capacitate maximă. De fapt, conform studiului, 59% din afacerile EMEA intervievate fie nu pot, fie nu știu dacă pot schimba volumul de lucru între Cloud-urile publice, private sau hibride și să transfere aplicațiile locale în Cloud. În plus, respondenții susțin că doar 44% din companii pot dezvolta, testa și lansa noi aplicații de business pentru utilizare pe dispozitive mobile în șase luni, aceasta cifră scăzând la 27% pentru o perioada mai scurtă, de o lună.
Rezultatele sondajului confirmă evaluarea, faptul că aceste companii nu sunt pe deplin conștiente de felul în care PaaS poate crește agilitatea operațională. Numai 34% dintre respondenți afirmă că înțeleg pe deplin ceea ce este PaaS, în timp ce 20% recunosc că nu înțeleg PaaS deloc. Pentru cei care spun că nu înțeleg PaaS, doar 28% spun că perioada de timp mai scurtă pentru dezvoltarea aplicațiilor ar fi beneficiul principal, cu mult în urma beneficiilor mai puțin strategice, cum ar fi scăderea costului infrastructurii interne de IT (45%).