Trei nume importante – Selgros Cash & Carry, RBC si VIF – si-au dat intalnire pentru a pune in practica prima implementare din Romania a unei solutii integrate de trasabilitate, care sa raspunda corect si complet noilor reguli de trasabilitate in retail.
Astfel, Selgros Cash&Carry, ce detine 20 magazine în România, a ales sa lucreze din nou cu RBC, odata cu trecerea la un nou format de magazin, cu o suprafata de 4.000 de mp, unde era necesara asigurarea trasabilitatii in zona de receptie a marfurilor de la furnizori, in zona de productie, precum si managementul stocului si stabilirea randamentelor. RBC este un partener mai vechi al Selgros Cash & Carry: colaborarea dintre cele doua companii a inceput pe partea de vanzare, cu POS-uri Wincor-Nixdorf si mai multe solutii de cantarire si etichetare.
Propunerea RBC a fost VIF Trace, o solutie integrata de trasabilitate, necesara pentru implementarea noilor reguli de trasabilitate in retail. De altfel, dincolo de o exigenta a pietei, trasabilitatea reprezinta o oportunitate formidabila pentru companiile din retail si industria carnii, in privinta diminuarii riscurilor, a imbunatatirii performantei si a rentabilitatii afacerii.
Sistemul VIF Trace include o familie de solutii software care raspund provocarilor complexe din retail si industria alimentara, precum managementul trasabilitatii, performanta financiara etc. Centrate pe nevoile clientilor sai, programele de gestiune integrata VIF sunt operationale in mai mult de 450 de companii din lume din diverse ramuri agroalimentare: pui, vita, porc, peste, paine etc. Cu mai mult de 35% din vanzari investite in Research & Development si o expertiza recunoscuta la nivel international, VIF ofera suport clientilor sai zi de zi, in vederea imbunatatirii performantei si profitabilitatii afacerilor acestora.
Cu aceste referinte si o experienta acumulata in peste 25 de ani, RBC a dezvoltat o interfata cu aplicatia financiar contabila de la Selgros. Solutia VIF permite schimbarea electronica de date in vederea automatizarii, usurarii volumului de munca si pentru asigurarea trasabilitatii in zona de receptie a marfurilor de la furnizori, in zona de productie, pentru managementul stocului si stabilirea randamentelor. Aceasta intefata poate prelua automat nomeclatoarele legate de articole si furnizori, cat si comenzile lansate catre furnizori, exportul receptiilor si al productiei.
Pe baza receptiilor efectuate si a unor retete definite anterior in VIF, se realizeaza automat comenzi de productie cu ajutorul carora se urmareste randamentul obtinut in cadrul diverselor procese ale productiei si se pastreaza toate datele legate de trasabilitate cu o acuratete de 100%, acestea fiind gestionate automat de catre solutia VIF.