Fundaţia Vodafone România a dat startul pentru înscrierile în programul „Voluntar de profesie”, ediția 2016, prin care persoanele selectate înlocuiesc, timp de nouă luni, activitatea lor profesională obișnuită cu cea de angajat pentru un ONG, urmând ca veniturile lor lunare să fie asigurate de către Fundaţia Vodafone România. Anul acesta, șase persoane vor putea să își ia o pauză de nouă luni de la activitatea prestată pentru angajatorul lor și să se dedice unei cauze sociale pe care o aleg.
Fundaţia Vodafone România va asigura salariile lunare în limita a 1.000 de euro net de persoană pe perioada celor nouă luni, precum și cheltuielile administrative aferente proiectelor. Inițiativa se adresează tuturor persoanelor active în câmpul muncii, indiferent de vârstă, oraș sau de domeniul în care profesează, inclusiv angajaţilor Vodafone România.
„Acest program este unul dintre cele mai importante proiecte derulate anual de Fundaţia Vodafone România și se adresează celor care și-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizație non-profit, dar nu au avut ocazia. Inițiativa noastră are ca scop și sprijinirea ONG-urilor, care de multe ori nu au resursele necesare pentru a angaja suficienți specialiști”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.
Candidații trebuie să identifice o organizație neguvernamentală pentru care doresc să lucreze și să stabilească împreună cu aceasta proiectul care urmează să fie implementat. Acesta trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile de finanţare ale Fundaţiei Vodafone România – sănătate, educaţie, servicii sociale sau voluntariat – și să se adreseze unei comunități devaforizate economic, social sau fizic. Informaţii despre criteriile de eligibilitate, regulamentul și calendarul programului sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, în secțiunea „Voluntar de profesie”.
„Voluntar de profesie”, program inovator lansat în anul 2002 de Fundaţia Vodafone Group sub numele „World of Difference”, se desfașoară în prezent în 28 de țări din toată lumea. Programul vine în sprijinul organizaţiilor non-profit, care au nevoie de forţă de munca specializată, dar care nu pot susţine costurile salariale pentru astfel de angajaţi. În cele şase ediții de la lansarea din 2010 a programului în România, 60 de „voluntari de profesie” au lucrat pentru ONG-uri din toată ţara, efectuând un număr de peste 40.000 de ore de muncă.