Enterprise Software — November 22, 2016 at 9:16 pm

SAP lanseaza platforma HANA 2

by

sap-hana-2-slideSAP HANA 2 include noi instrumente pentru analiza datelor colectate din surse multiple,  precum și o variantă gratuită dedicată dezvoltatorilor.

Platforma in-memory SAP HANA a fost lansată în 2010, oferind procesarea unor cantități masive de date într-un timp mult mai scurt decât soluțiile tradiționale de gestionare a bazele de date și având capacitatea de a procesa concomitent atât date tranzacționale, cât și analitice.

SAP HANA 2 va fi lansată către clienți pe 30 noiembrie, iar o ediție express, gratuită, va fi disponibilă la scurt timp, pentru a susține organizațiile în noi proiecte de dezvoltare. Astfel, programatorii pot folosi softul pentru început pe propriile calculatoare.

Cele mai importante update-uri aduse de SAP HANA 2 sunt în zonele de gestionare a bazelor de date din diverse surse, alături de capabilitățile avansate de analiză și dezvoltare de aplicații. Astfel, au fost aduse update-uri la nivel de securitate și eficientizare a gradului de utilizare a resurselor. De exemplu, noua opțiune active/active read-enabled permite companiilor IT să valorifice și sistemele secundare, folosite anterior doar pentru replicare.

În ceea ce privește gestionarea datelor, au fost aduse modificări la nivel de integrare a acestora și de stocare pe diverse niveluri. O nouă ediție a aplicației  SAP Enterprise Architecture Designer Web, care rulează pe SAP HANA, permite companiilor să gestioneze arhitecturi complexe de informații și să poată vedea potențialul impact al noilor tehnologii înainte ca acestea să fie implementate.

Noua versiune oferă insight-uri complexe, datorită motoarelor analitice îmbunătățite pentru date de tip text, spațiale, grafice sau din streaming. De exemplu, au fost adăugați noi algoritmi pentru analiză predictivă, care să permită descoperirea de noi pattern-uri și încorporarea unor soluții bazate pe machine learning în aplicații customizate.

Platforma HANA 2 încorporează o serie de update-uri pentru creșterea performanțelor în ceea ce privește analiza textelor – analiză lingvistică, analiză contextuală capabilă să identifice oameni, companii, organizații, orașe sau alte entități geografice în conținutul WEB și să transforme informațiile nestructurate în date structurate, sau analiza sentimentelor.

Dezvoltatorii vor avea și acces la instrumente cu noi interfețe de programare a aplicațiilor (APIs),  care permit extragerea mai multor metadate din documente, pentru analiză, sau oferă funcții avansate pentru servere și limbaje.

Noi microservicii SAP HANA în cloud, accesibile prin SAP Hybris as a Service

Utilizatorii microserviciilor în cloud își pot îmbunătăți aplicațiile folosind API-uri simple și orice limbaj sau platformă de dezvoltare. Microserviciile sunt livrate prin SAP Hybris as a Service, un serviciu cloud care oferă dezvoltatorilor acces facil la anumite părți de soft, din care își pot crea propriile produse și servicii.