Cisco a anunțat rezultatele unor analize prin care a ajuns la concluzia că anul 2019 va fi unul în care va începe cu adevărat marea digitalizare a companiilor. În cadrul unui eveniment la Berlin, Cisco a anunțat și noile tehnologii și inovații ce vor fi explorate urmărind acest trend al digitalizării.
Conform specialiștilor Cisco, digitalizarea este un pas important dar nu ușor în viitor, intrarea noilor tehnologii fiind un test greu pentru infrastructurile existente care vor trebui aduse la zi pentru a face față noilor fluxuri de date și conexiuni. Infrastructura de rețea a viitorului este total diferită de ce există în zilele noastre, mare parte din conceptele infrastructurilor fiind încă construite utilizând principii mai vechi. Trecerea informației din zona hardware către zona de aplicații va duce în fundal toată discuția despre arhitecturile hardware, dar acestea nu vor rămâne neimportante.
Studiul Cisco arată că 45% din cele 2000 de companii participante la acesta, vor începe trecerea la rețelele digitalizate în următorii doi ani. Același studiu arată că sistemele deja implementate de companiile care au adoptat rapid noile tehnologii, deja își arată eficiența, companiile culegând deja roadele digitalizării.
Companiile din Marea Britanie, Australia și SUA adoptă rapid noile tehnologii încă de la apariția lor, dar maturitatea digitalizării va avea loc în 2019, cele mai rapid dezvoltate tehnologii urmând să fie în China, India și Mexic. Cisco ajută la creșterea digitalizării prin implementarea unei aplicații pentru măsurarea rețelelor, care va ajuta la realizarea unor topuri între companii, pentru a le ajuta să realizeze un grafic de trecere la tehnologiile viitorului. Un alt nou serviciu implementat de Cisco va ajuta companiile să își definească o strategie digitală în funcție de necesități.
Cisco sprijină companiile cu o nouă platformă care va ajuta la dezvoltarea virtualizării funcțiilor de rețea în cadrul infrastructurilor companiilor. Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS 5400 Series), va ajuta companiile să extindă securitatea, optimizarea WAN și implementarea unor noi servicii de rețea pentru mediile de lucru ale companiilor.
Cisco Secure Agile Exchange va ajuta companiile să își virtualizeze rețelele pentru a le extinde către centre de colocare în vederea creșterii disponibilității acestora către clienți, angajați sau parteneri prin intermediul rețelelor virtualizate. În zona de securitate, Cisco a lansat o nouă variantă a Identity Services Engine, care oferă un control mai avansat al utilizatorilor și dispozitivelor din rețea, incluzând o funcție care crește funcțiile de siguranță în cazul unui atac.
Cisco de asemenea a adus o nouă variantă a TrustSec, care include posibilități de fragmentare a rețelelor prin software, pentru a ajuta la izolarea eventualelor atacuri și la restricționarea activității din zona rețelelor.