EDUCATIE / JOB — April 5, 2017 at 7:08 am

Susține Educlick 1/2017 și ajută-ne să donăm 500 de calculatoare pentru educația copiilor dezavantajați din România!

by

 

Afis Educlick 1_2017 lightRomânia este a doua cea mai săracă țară din UE, unde inegalitatea ridicată a veniturilor persistă iar decalajul educațional între zonele urbane și rurale devine tot mai mare. După cum coaliția europeană „Digital Skills and Jobs“ subliniază, competențele digitale vor fi în curând obligatorii pentru aproape toate locurile de muncă în timp ce analfabetismul digital a devenit deja un dezavantaj determinant.

Ca răspuns la acestă nevoie Ateliere Fără Frontiere a ajutat, începând cu anul 2008, școlile și organizațiile nonprofit care acționează în comunitățile dezavantajate prin donarea a peste 10.000 de calculatoare, recondiționate în atelierul nostru de inserție din București, cu sprijinul ECOTIC, singura organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România care finanțează activitatea de reutilizare.

Pe 03 aprilie, Ateliere Fără Frontiere a lansat o nouă ediție a programului său de solidaritate digitală, Educlick 1/2017. Până pe 30 aprilie instituțiile de învățământ și ONG-urile din România sunt invitate să aplice pe www.educlick.ro cu proiectele lor prin care folosesc echipamentele IT în sprijinul accesului egal la educație și reducerii decalajul digital și educațional din România. În luna mai 2017 cele mai bine notate proiecte vor fi selectate de un juriu independent și vor primi 500 de calculatoare plug-and- play cu software și garanție.

Cum vă puteti implica:

– pentru persoane fizice: donați începând de la 40 de RON, printr-o campanie de crowdfunding pe platforma GlobalGiving (în limba engleză)

– pentru companii: puteți co-finanța cu o sponsorizare dotarea cu calculatoare a unuia sau mai multor proiecte de educație și incluziune înscrise în Educlick 1/2017. Veți găsi detaliile pe website-ul Ateliere Fără Frontiere aici.

Știați că Ateliere Fără Frontiere a recondiționat și donat către 2.000 de școli și ONG-uri din toată țara peste 10.000 de calculatoare complete de care au beneficiat peste 300.000 de copii și tineri defavorizați?

Prin reutilizarea acestor calculatoare am evitat 1.440 tone de emisii de CO2, echivalentul a 73.156.500 de copaci.

Participă alături de noi în perioda 5 aprilie -15 mai 2017 la acest proiect integrat de economie socială și circulară!

Împreună putem oferi un viitor mai bun copiilor și tinerilor din comunitățile defavorizate ale României!