Intel Corporation a anunţat recent că a completat procesul de spin-off pentru divizia proprie de securitate, care va acţiona de acum înainte, sub brandul McAfee, ca o firmă independentă de securitate cibernetică. Nou reapăruta companie cu nume prestigios a anunţat că intenţionează să-şi extindă platforma de securitate pentru a îmbunătăţi abilitatea clienţilor de identificare şi orchestrare răspunsuri la ameninţări cibernetice.
Mutarea efectuată de Intel a fost anunţat încă din ultima parte a anului trecut, iar pentru realizarea ei Intel a încheiat un parteneriat cu firma globală de investiţii TBG. Noua McAfee este deja socotită cea mai mare firmă de cibersecuritate din lume şi este evaluată la 2,4 miliarde USD. Intel va primi din această tranzacţie 3,1 miliarde USD bani gheaţă şi va reţine o cotă de 49% din noua companie.
Această mişcare survine la cinci ani cupă ce Intel a plătit 7,7 miliarde USD pentru achiziţia fostei companii independente McAfee şi la doi ani după transformarea acestui brand în Intel Security. Intel a justificat achiziţia de la acel moment prin planurile sale de a asigura securitatea pentru toate dispozitivele cu componente Intel înăuntru prin proiectarea unei capabilităţi de securitate fundamentală în fiecare cip.
Numai că acele planuri nu au ajuns să se îndeplinească, iar unii din directorii cheie de la Intel care au condus procesul de achiziţie şi au susţinut conceptul de securitate bazată pe hardware au părăsit compania între timp. În plus, Intel a fost obligată să se restructureze pentru a se axa pe centre de date pentru industria cloud, dispozitive IoT şi tehnologie mobilă, din pricina scăderilor globale ale vânzărilor de PC-uri.
Investiţia de capital de 1,1 miliarde USD efectuată de TPG în procesul de spin-off este menită să ajute creşterea McAfee şi dezvoltarea brandului ca afacere de sine stătoare. Într-o declaraţie comună de dată recentă, Intel şi TPG au spus că vor lucra împreună pentru a poziţiona McAfee ca şi firmă intependentă puternică pe piaţă, care să beneficieze de acces la resurse financiare, operaţionale şi tehnologice semnificative.