Plecând de la faptul că, în conformitate cu studii efectuate, 70% din companiile Fortune 500 folosesc computere mainframe pentru derularea operaţiunilor esenţiale şi că 88% din directorii IT socotesc mainframe-ul ca pe un activ cheie pentru afacerea pe care o coordonează din punct de vedere IT, Fujitsu a decis să ofere o nouă “viaţă” acestui tip de computere de forţă prin pregătirea lor pentru noua eră a provocărilor legate de procesarea de date.
Motivul principal? Computerele mainframe au puterea de a conecta reţele largi dispersate, de a procesa volume uriaşe de date şi de a asigura securitatea şi confidenţialitatea datelor folosite. Ca atare, ele se numără printre cele mai potrivite echipamente pentru sprijinirea următorului val de inovaţie digitală, legat de IoT, inteligenţă artificială şi robotică.
Pe cale de consecinţă, Fujitsu a lansat recent un nou sistem de operare pentru maniframe-ul de business BS2000, care permite clienţilor existenţi să extindă capabilităţile maşinilor pe care deja le folosesc până în anul 2020 şi dincolo de acesta. Pe lângă caracteristicile de interoperabilitate, securitate, disponibilitate şi mentenanţă, noul sistem de operare conţine tehnologii tip sistem unificat, ceea ce îl face ideal pentru medii de tip centru de date deschis. Sistemul mai conţine capabilităţi de integrare a aplicaţiilor moderne şi interfeţe digitale care includ suport pentru instalări hibride extinse.
Însă Fujitsu nu se opreşte aici. Cum mulţi directori IT îşi pun deja problema resurselor umane specializate, un proces dificil pe măsură ce resursa epocii de aur a mainframe-ului se apropie de vârsta de pensionare, compania şi-a înteţit eforturile de dezvoltare a unor servicii specializate, Mainframe Serviced Services, care să vină în ajutorul acestor responsanbili de medii IT mari.
Mai mult, prin intermediul Enterprise Platform Services Academy, o platformă educaţională dezvoltată intern, Fujitsu pune acum la dispoziţia tinerilor capabilităţi de instruire în tehnologia mainframe, care includ programe de training, mentoring, certificare, diseminare de cunoştinţe şi parteneriate academice, totul cu scopul de a se crea un nou bazin global de talente în zona mainframe.