Service Orchestration este cheia pentru deblocarea adevăratului potențial al infrastructurilor complexe hibride IT (Hybrid IT), potrivit unui studiu recent comandat de Fujitsu și realizat de firma de analiză de vârf, Forrester. Constatările cercetărilor recent publicate arată că integrarea, gestionarea și optimizarea cu succes a infrastructurilor Hybrid IT înseamnă că întreprinderile sunt pornite să ofere o valoare reală a afacerii prin intermediul lor, ceea ce conduce, de asemenea, la asigurarea unei flexibilități și agilități mai mari.
Pentru a-și transforma organizațiile, întreprinderile au recunoscut nevoia de tehnologii digitale flexibile și agile și instalează infrastructuri IT hibride din ce în ce mai complexe. Cu toate acestea, în timp ce mediile Hybrid IT accelerează implementarea tehnologiilor digitale, permit organizațiilor să se diferențieze de concurenții lor și să contribuie la satisfacerea nevoilor clienților lor în evoluție rapidă, ele aduc și noi complexități și provocări. În special, întreprinderile au preocupări legate de securitate (44%) și de confidențialitate (43%), în plus față de dificultatea crescută de a gestiona conformitatea, utilizarea și costurile în mai multe medii IT (40%).
Aceste complexități au potențialul de a depăși beneficiile digitalizării, însă întreprinderile recunosc că toate sistemele tehnologice, procesele și diferitele forțe de informații trebuie să fie coordonate și aliniate la obiectivele lor de afaceri. Abia atunci pot realiza digitalizarea adevărată care le permite să extragă informații din date și să ofere valoare clienților. În fapt, 69% dintre respondenți au afirmat că dezvoltarea unei strategii IT complete care integrează și aliniază toate tehnologiile implementate este o prioritate critică sau urgentă. Prin coordonarea fără echivoc a sistemelor și serviciilor de afaceri disparate într-o structură de management mai unificată, orchestrarea eficientă a serviciilor este baza beneficiilor tehnologiei întreprinderilor. Punctul de plecare al întreprinderilor este de a agrega și coordona diverse platforme pentru sporirea vitezei, controlului și agilității. Extinderea în continuare a acestei abordări în ceea ce privește managementul furnizorilor, respectarea securității și întreprinderile din lanțul de aprovizionare vor oferi un mediu cu adevărat eficient. Respondenții din sondaje recunosc valoarea acestei coordonări sporite, peste 70% spunând că orchestrarea serviciilor este o prioritate importantă.
Sondajul Forrester a arătat, de asemenea, că pentru respondenți cele mai importante avantaje ale implementării unei soluții de orchestrare a serviciilor au fost gestionarea mai multor aplicații și a sarcinilor de lucru (44%). Două din cinci (42%) au selectat o bună experiență a utilizatorilor, inclusiv vizionările implicite și tablourile de bord și capacitatea de a monitoriza performanța la nivel de serviciu (de exemplu, disponibilitatea, evenimentele de scalare, alertele, dispozițiile automate și actualizările). Ușurința la portarea aplicațiilor pe cloud hibrid a fost văzută ca un beneficiu de 40% dintre respondenți.
În concluzie, întreprinderile se îndreaptă către terțe părți pentru a le ajuta să atingă echilibrul corect între agilitate și control. Când aleg un partener pentru asistență, unul din trei (33%) caută expertiză în tehnologii, cum ar fi livrarea de servicii, date mobile și date importante. 31% caută integrarea atât cu sistemele de tip cloud, cât și cu sisteme vechi, în timp ce 28% caută o soluție rapidă. Capacitatea de a lucra cu liderii de afaceri și IT a fost evidențiată de mai mult de un sfert (27%), iar același număr a fost selectat ca prioritate pentru serviciul oferit clienților.