Panasonic România a prezentat în cadrul unui workshop capabilitățile de filmare și procesare video cu ajutorul aparatului mirrorless Lumix GH5S. În cadrul demonstrației au fost utilizate echipamente sincronizate cu ajutorul echipamentelor de sunet dezvoltate de Sennheiser și TEAC Profesional.
Gama Panasonic Lumix GH5S și-a câștigat renumele încă de la intrarea pe piață ca prima cameră 4K/60p/50p, no-cropping, pentru înregistrarea video. Camera se adresează și gamei de videografi profesioniști, care pot conecta mai multe camere pentru a înregistra și combina capturile video într-un mod rapid și profesional. Culorile sunt reproduse realist cu ajutorul înregistrării 4K/30p 4:2:2 10-bit, cu un control al culorilor mult eficientizat pentru editarea non-lineară și post-producție. La acestea se adaugă o ieșire HDMI de tip A, având și un sistem de blocare a cablului pentru a evita deconectările accidentale în timpul filmărilor.
În sprijinul unui post-producțion performant, aparatul are implementat V-LogL, care capturează 12 cadre în arie dinamică. Un frame rate variabil (VFR) vine ca o resursă performantă pentru cei care vor să realizeze proiecte video în slow motion, quick motion și time lapse, cu posibilitatea de a procesa filmele time lapse chiar în aparat.
Inginerii de la Panasonic nu au uitat nici de focalizare, care prin funcția Focus Transition care mută automat focalizarea de la un subiect la altul, fiind utilă mai ales în cadrul scenelor statice.
Ca avantaje demonstrate ale capabilităților unice de producție video pentru GH5S, se enumeră în special raportul calitate-preț, GH5S venind la un preț cu mult sub echipamentele profesionale care costă sute de mii de euro. De asemenea, ușurința cu care GH5S este implementat la locul filmărilor vine ca un avantaj deoarece nu sunt necesare cabluri sau trepiede de mari dimensiuni, care în special pentru spațiile mici pun probleme echipelor de filmare. Panasonic oferă și adaptorul pentru microfon HD, care poate înregistra sunet de cea mai înaltă definiție, fiind util mai ales când nu există alt echipament de înregistrare audio.