Aplicația Kaspersky Endpoint Security for Windows – o parte esențială a Kaspersky Endpoint Security for Business – a primit certificarea oficială Common Criteria (CC), pentru evaluarea securității IT, un standard internațional pentru certificări ale securității pe computer. Recunoscut în 32 de țări, certificatul ilustrează calitatea produsului, integritatea codului și experiența Kaspersky Lab în domeniul protejării clienților.
Având în vedere că peste 57% dintre companii presupun că securitatea lor IT va fi compromisă la un moment dat, domeniul securității cibernetice rămâne foarte important pentru organizațiile publice și private. Prin urmare, este vital pentru companii să primească asigurări în legătură cu cele mai bune produse, care le pot proteja datele și sistemele importante. Certificatul CC este recunoscut la nivel global de către entități guvernamentale, organizații statale și ministere responsabile cu securitatea aflându-se printre semnatare, ceea ce oferă un indiciu valoros privind calitatea.
Produsul Kaspersky Lab este certificat acum la nivelul EAL 2+, recunoscut de toate cele 32 de țări semnatare din toată lumea. Certificarea a fost realizată de un laborator independent de evaluare din Spania și aprobată de organismul spaniol de certificare. Raportul emis confirmă capacitatea Kaspersky Endpoint Security for Windows de a oferi o criptare eficientă a datelor de pe dispozitiv (ale utilizatorului și de operare), alături de funcții antimalware și de control al accesului.
Criptarea datelor este relevantă pentru companii mai ales în contextul noului regulament GDPR, al cărui termen de aplicare se apropie, și care le solicită principii transparente de procesare și o protecție solidă a datelor. Criptarea totală Kaspersky Lab a disk-ului se bazează pe tehnologiile certificate 140-2 și le permite companiilor să activeze criptarea automată a datelor sensibile, fără a depinde de utilizatorii finali pentru a lua deciziile privind datele anume care ar trebui criptate. Toate fișierele de pe hard drive sunt criptate automat și protejate cu o parolă – inclusiv fișierele temporare, care de multe ori conțin date sensibile.
Evaluarea CC este un proces complex și include definirea funcției de securitate a produsului, o examinare a dezvoltării produsului și a documentației sale, testări independente riguroase și analiza vulnerabilității, din partea laboratorului de teste acreditat. Rezultatele sunt apoi examinate de unul dintre organismele de certificare, apoi este emis certificatul.
Standardul Common Criteria este susținut de numeroase entități guvernamentale din lume, printre care National Cyber Security Centre (Marea Britanie), Centro Criptológico Nacional (Spania), Agence Nationale de la Sécurité des Systèmes d’Information (Franța), Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (Germania), The National Security Agency and the National Institute of Standards and Technology (SUA). Numeroase guverne fac din această certificare o cerință pentru achiziția produselor de securitate.
Lista curentă cu toate națiunile semnatare și mai multe informații despre recunoașterea reciprocă sunt disponibile pe portalul SOGIS: https://www.sogisportal.eu și aici: http://www.commoncriteriaportal.org.