Companiile folosesc mai multe tehnologii decât oricând, ceea ce va conduce la 25,1 miliarde de dispozitive conectate până în 2021
Transformarea digitală este o prioritate atât pentru companii cât și pentru guverne, întreprinderile continuă să adopte noi tehnologii, cum ar fi cloud-ul și IoT-ul pentru îmbunătățirea performanței. În același timp, angajații folosesc în întreprindere propriile dispozitive, adesea fără a ține cont în prealabil de măsuri de securitate.
Acestă situație introduce noi vulnerabilități de securitate, mărind suprafața expusă atacurilor pe care profesioniștii din domeniul securității informatice trebuie să o protejeze.
Strategia McAfee este de a furniza o platformă de securitate deschisă, de la dispozitiv la cloud, particularizată pentru cele două linii de business: soluții dedicate consumatorilor și soluții dedicate industriilor.
Pentru soluțiile dedicate consumatorilor, McAfee a luat în considerare o creștere a numărului de dispozitive conectate într-o casă de la 10-15 dispozitive existente în prezent, cele mai multe fiind pc-uri, imprimante și telefoane inteligente, la peste 50, incluzând camere ip, difuzoare, sonerii, sisteme de iluminat, televizoare și chiar și frigidere, toate conectate la internet.
Dacă la început preocuparea a fost de protejare a PC-urilor, viitorul este legat de mobilitate și de protecție IoT la domiciliu. McAfee oferă soluții ce protejează viața digitală a consumatorului de orice amenințare cibernetică, pe toate dispozitivele – PC, mobil și IoT la domiciliu, prin intermediul unei singure soluții simple, generală, unificată (McAfee® Total Protection).
În ceea ce privește soluțiile McAfee dedicate companiilor, strategia McAfee se referă la punerea în aplicare a controalelor pe dispozitive și în cloud, unificate în operațiunile de securitate prin management, threat intelligence, analiză și orchestrare. Apoi, considerăm că automatizarea și orchestrarea reprezintă modul în care maximizați eficiența pe termen lung.
McAfee are expertiză în conectarea dispozitivelor din interiorul și dincolo de endpoint-urile tradiționale, inclusiv o serie de dispozitive IoT (de la brățări de monitorizare a activității fitness până la senzorii de energie din rețea).
Soluția McAfee Embedded Control oferă tehnologia de monitorizare a integrității fișierelor pentru a combate malware-ul țintă, modificările neautorizate ale software-ului și modificările de configurație din cadrul dispozitivelor comerciale și industriale IoT.
Cu McAfee Embedded Control puteți:
- Să securizați atât echipamentele cu funcție fixă, cu sisteme de operare învechite cât și echipamentele noi.
Beneficiați de o protecție dovedită pentru case de marcat cu jurnal electronic, bancomate, sisteme de imagistică medicală, dispozitive de jocuri, brățări de monitorizare a activității fitness, sisteme industriale de control, echipamente de birou și dispozitive militare și aerospațiale.
- Să preveniți modificările neautorizate ale software-ului.
Opriți modificările neaprobate la echipamentele și dispozitivele încorporate care pot duce la închideri costisitoare ale sistemului, pierderi de date, pierderi neașteptate în ceea ce privește controlul dispozitivelor și amenzii de reglementare.
- Să proiectați o politică de securitate în cele mai noi dispozitive IoT
Soluția McAfee Embedded Control vă oferă o modalitate de extindere a numărului de dispozitive securizat conectate. Funcția integrata de whitelisting crește protecția împotriva atacurilor malițioase de tip zero-zi.
- Să păstrați funcționarea sistemelor
O amprentă redusă nu influențează performanța sistemului și este la fel de eficientă și în modul autonom, fără acces la rețea.
Mai multe detalii vă sunt oferite la Conferința “Provision Security Challenges” din data de 23 Noiembrie 2018.