Kaspersky Lab a anunțat următoarea generație de protecție endpoint, Kaspersky Endpoint Security for Business. Produsul oferă funcția Adaptive Anomaly Control, care percepe și blochează inteligent comportamentul utilizatorilor și aplicațiile care se manifestă neobișnuit și oferă o protecție îmbunătățită împotriva minining-ului de criptomonede și a amenințărilor de rețea. Kaspersky Endpoint Security for Business include, de asemenea, o consolă de administrare web, împreună cu funcții care ajută la automatizarea sarcinilor administratorului – toate acestea pentru a le oferi echipelor de securitate IT un control mai bun asupra tuturor dispozitivelor infrastructurii corporative.
Atunci când o afacere ajunge la un anumit nivel, protecția endpoint devine o sarcină provocatoare: nu numai pentru că numărul de atacuri cibernetice crește în mod constant, ci și pentru că infrastructura însăși devine mai dificil de gestionat și lărgește suprafața de atac. Noua versiune Kaspersky Endpoint Security for Business este concepută special pentru a ajuta companiile să depășească aceste provocări.
Noi funcții pentru întărirea defensivei endpoint și protecție sporită împotriva amenințărilor web
Kaspersky Endpoint Security for Business îmbunătățește prevenția amenințărilor emergente. Noua funcție Adaptive Anomaly Control este o componentă inteligentă care analizează comportamentul utilizatorilor și le „reține” tiparele de activitate, ceea ce îi permite să blocheze acțiunile neobișnuite pentru un anumit utilizator. Întregul proces este automat, astfel încât administratorii de securitate IT nu trebuie să configureze manual regulile. Acest lucru economisește timp și reduce riscul de detecții fals pozitive.
În 2018, experții au constatat un vârf al atacurilor legate de mining-ul de criptomonede, cu peste cinci milioane de utilizatori afectați[1]. Pentru a evita utilizarea resurselor de calcul ale dispozitivelor companiei de către malware-ul de mining, funcția Web Control din noua soluție Kaspersky Lab include tehnici specializate pentru a detecta și a bloca extinderea acestei activități.
Kaspersky Endpoint Security for Business oferă acum, de asemenea, mai multe resurse pentru prevenirea amenințărilor online. Serviciul de scanare a traficului criptat din componenta sa Web Threat Protection oferă protecție prin identificarea și blocarea amenințărilor care încearcă să utilizeze canale criptate pentru a pătrunde în sistem nedetectate. Componenta scanează traficul HTTP de tip inbound și outbound pentru a intercepta o potențială activitate periculoasă.
Flexibilitate de gestionare și un control mai mare al protecției
Kaspersky Lab a îmbunătățit din nou funcția de management în produsul său endpoint emblematic, pentru a le oferi echipelor IT de securitate un instrument puternic, flexibil și convenabil, capabil să controleze securitatea informatică pe toate PC-urile, serverele și dispozitivele mobile folosite de angajați.
Consola de administrare a produsului – Kaspersky Security Center – este acum disponibilă în versiunea web. Nu necesită instalarea niciunui software sau deschiderea porturilor de rețea și este disponibilă în browsere. Cu această versiune web, toți administratorii de securitate IT pot monitoriza securitatea cu tablouri de bord personalizate, de exemplu, pe tabletele lor, în timp ce lucrează de la distanță. Consola are un nou design ușor de utilizat, care face personalizarea tabloului de bord mai simplă și mai convenabilă.
Prin utilizarea interfeței standardizate de programare a aplicațiilor, OpenAPI, integrarea Kaspersky Security Center cu sisteme terțe devine mai ușoară. Prin intermediul integrării, sisteme cum ar fi platformele SIEM, SOAR și EDR, pot primi date de la consolă sau pot folosi datele pentru a gestiona protecția endpoint.
Echipele de securitate IT sunt de obicei supraîncărcate cu sarcini de rutină, ceea ce înseamnă că le este greu să se concentreze pe obiective strategice pe termen lung – sau chiar pe sarcini mai puțin urgente. Kaspersky Endpoint Security for Business permite automatizarea sarcinilor, cum ar fi actualizarea programelor, care, altfel, necesită o cantitate mare de lucrări manuale. Automatizarea actualizărilor de software cu Vulnerability and Patch management contribuie la reducerea riscului ca un intrus să pătrundă în companie prin intermediul software-ului învechit. În plus, toate versiunile noi ale Kaspersky Endpoint Security for Business vor fi distribuite automat pe toate dispozitivele. Acest lucru nu necesită nicio acțiune din partea administratorului, cu excepția aprobării și acceptării termenilor și condițiilor licenței. Toate acestea ajută companiile să-și păstreze protecția actualizată, ceea ce este esențial pentru combaterea noilor amenințări.
„Echipele de securitate IT trebuie să mențină controlul protecției endpoint, fără a fi încurcate de prea multe sarcini și notificări manuale”, spune Dmitry Aleshin, VP, Product Marketing la Kaspersky Lab. „Cazul fericit este acela în care au o protecție inteligentă, cu instrumente de management care permit un anumit nivel de automatizare și control. Kaspersky Endpoint Security for Business oferă toate lucrurile de care ar avea nevoie administratorii de securitate IT pentru a se asigura că dispozitivele rămân protejate, orice ar fi.”
Produsul este disponibil global. Mai multe informații despre Kaspersky Endpoint Security for Business și aplicațiile sale sunt disponibile pe site-ul global.