În perioada 24-26 mai, Piața Universității devine locul unde bucureștenii își dau întalnire cu tehnologia în cadrul celei mai ample expozitii de gadgeturi si solutii tehnologice inovatoare: Tech Expo. Cu peste 60 de companii expozante și sute de produse care au integrate tehnologii de tip VR și AI, cea de-a patra ediție a Tech Expo conectează oamenii cu tehnologia într-o amplă desfășurare de forțe. Expoziția din centrul capitalei se bazează pe un concept integrat în care vizitatorii pot să descopere, să testeze, să ia legatura direct cu reprezentanții companiilor expozante și chiar să achiziționeze direct gadgeturile de care sunt interesați.Soluțiile smart home care permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent, sisteme de iluminat care prioritizează eficiența energetică, precum și ultimele modele de robot aspirator, pot fi testate în cadrul expozitiei din București.
Poți învăța în cadrul Tech Expo cum să-ți produci propria energie electrică și chiar să vinzi surplusul în sistemul energetic național, prin instalarea de panouri fotovoltaice.
În ultimii ani, mobilitatea electrică a revoluționat industria auto și a vehiculelor mici de deplasare, precum smart bikes, trotinete electrice etc. Fie ca vorbim despre masini electrice si hibrid, sau biciclete, trotinete și scutere electrice, toate acestea pot fi testate în zona special amenajată pentru vehicule electrice din Piața Universității.
Anul acesta, Tech Expo pregătește o zonă de gaming dedicată pasionaților care pot testa într-un LAN adevărat cele mai noi device-uri – de la mouse-uri și scaune de gaming (prezentate de PC-COOLERS), până la soluții VR și AR care îți vor oferi o experiență captivantă. Cele mai noi modele HTC Vive te vor purta într-o lume uimitoare, în care te poți mișca și poți experimenta senzații unice, cu ajutorul elementelor din mediul înconjurător.
Pentru cei pasionați de efecte inedite, este prezentă în cadrul Tech Expo masă neuronală, o instalație interactivă cu efect de levitație, controlată prin intermediul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor. Accesând un set de senzori și microcontrolere NeuroSky MindWave EEG, activitatea neuronală a jucătorilor este procesată în mișcarea unui cub levitant, pe măsură ce fiecare jucător încearcă să împingă cubul spre adversar.
Cu siguranță vei dori să-l cunoști pe InMoov, primul robot open source pe care și tu îl poți printa 3D, grație instructiunilor foarte intuitive și numeroaselor modalități de utilizare.
Accesul in cadrul Tech Expo este gratuit și se face doar pe baza înscrierii online pe techexpo.ro.