Există mai multe date disponibile pentru companii mai mult ca niciodată. Dar în acest ocean de date sunt companii care nu au făcut încă progrese pentru a-și integra mai bine afacerea cu informațiile disponibile. Rezultatele studiului de integrare a datelor Aberdeen dezvăluie ce schimbări au făcut liderii industriei, precum și ce provocări pot să apară pentru companii în viitorul apropiat.
Profesioniștii IT și oamenii de știință ai datelor au opinii diferite cu privire la cea mai mare provocare cu care se confruntă întreprinderile lor, dar ambele opinii sunt esențiale pentru a descrie de ce integrarea datelor este atât de importantă pentru creșterea unei companii. În timp ce 48% dintre profesioniștii IT susțin că nu au resurse IT suficiente pentru a-și susține inițiativele analytics, doar 21% dintre oamenii de știință de date simt la fel. În al doilea rând, 46% dintre oamenii de știință ai datelor consideră că obstacolul cel mai mare este dificultatea în care au acces la date din diferite domenii ale activității lor, în timp ce încă 30% dintre profesioniștii IT sunt de acord cu acestea.
Liderii din industrie care au acceptat deja integrarea datelor ca cheie pentru un viitor mai eficient tind să aibă două lucruri în comun: pot accesa bogăția vastă a diferitelor surse de date cu ușurință și au puterea de procesare, fie local, fie în Cloud, să folosească toate datele lor simultan. Făcând acești pași pot crea o afacere pentru succes în viitorul apropiat și este ușor de constatat de ce.
Multe companii folosesc în zilele noastre cantități din ce în ce mai tradiționale. Conform concluziilor studiilor, numărul mediu de surse de date unice ale companiilor controlate în aceste zile este de 35. Și mai surprinzător este faptul că 30% din aceste surse de date au fost numite „inaccesibile” de către persoanele care aveau nevoie să lucreze cu datele. În mod clar, companiile au nevoie de acces rapid la toate datele disponibile pentru a funcționa la o eficiență maximă.
În ceea ce privește unele dintre aceste surse de date „netradiționale” la care întreprinderile au probleme de conectare, cele mai răspândite sunt orice date externe, inclusiv date guvernamentale sau alte date ale unei terțe părți, iar 88% dintre respondenții sondajului au considerat datele externe drept „ critice ”sau„ oarecum importante ”pentru afacerea lor. La fel de mare importanță a fost acordată datelor de locație, datelor bazate pe text nestructurate și datelor dispozitivului sau IoT. Întrucât toate aceste surse diferite de date contribuie la informații foarte valoroase, dar foarte diferite, nevoia de a permite accesul la toate simultan devine din ce în ce mai presantă.
Deci, rezultatul final al unei companii care adoptă diverse strategii de integrare a datelor poate fi unul pozitiv, iar cifrele chiar arată un rezultat foarte pozitiv. Companiile care folosesc integrarea datelor(DI) au raportat o creștere de 9% a profitului operațional de la an la an, comparativ cu doar o creștere de 4,6% pentru companiile fără integrarea datelor. Mai mult, companiile care folosesc integrarea datelor au înregistrat o creștere de 8,1% a bazei de clienți în medie, comparativ cu doar o creștere de 5,2% pentru companiile non-DI. Prin metrici multiple, companiile care folosesc strategii de DI și-au depășit rivalii care rămâneau în urmă în integrarea corectă a datelor.
Liderii din industrie știu că o infrastructură configurată corespunzător în baza de date a unei companii este ceea ce face ca un motor solid de business inteligence (BI) să fie realizat. Ei bine, integrarea de date consacrată este cu adevărat eroul necunoscut în spațiul BI. Permițând accesul analiștilor de date la mai multe seturi de date și oferindu-le instrumentele de care au nevoie pentru a le folosi în mod corespunzător, toate vor duce compania mai departe în direcția corectă, descoperind un secret major pentru BI care va fi utilizat în sfârșit.
Citiți și:
Fujitsu adaugă infrastructura virtuală convergentă pentru VMware vSphere la portofoliul PRIMEFLEX
Fujitsu a dezvoltat o tehnologie pentru accelerarea procesării datelor provenite din IoT