Companiile Thales și Verint au realizat Manualul Ameninţărilor Cibernetice – un raport cuprinzător care oferă profilurile detaliate ale celor mai activi hackeri la nivel global. Sunt prezentate 66 de grupuri, după analiza a 490 de atacuri înregistrate în toată lumea în ultimii ani.
Raportul, primul de această amploare realizat până acum, prezintă date despre tehnicile de atac utilizate de hackeri, despre sectoarele/țările cel mai frecvent vizate și despre motivele/obiectivele celor care organizează atacuri cibernetice. Potrivit raportului, există 4 categorii:
• State-sponsored hackers (49%)
• Cyberactivists (26%)
• Cybercriminels (20%)
• Cyberterrorists (5%)
Toate puterile economice, politice și militare ale lumii sunt ținte prioritare ale hackerilor. Cele 12 țări cu cel mai mare PIB sunt țintele preferate, în frunte cu Statele Unite, Rusia, Uniunea Europeană (în special Marea Britanie, Franța și Germania) și China, urmate de India, Coreea de Sud și Japonia. Și România este vizată de câteva dintre grupările prezentate în raport.
Presa este un sector în care atacurile cibernetice cresc cu rapiditate.
Raportul poate fi accesat aici: Cyber Threat Handbook Thales – Verint sau https://thalesgroup-myfeed.com/THECYBERTHREATHANDBOOK