Internet/Telecom — October 5, 2020 at 11:35 am

Calitatea somnului și măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea acestuia

by

HUAWEI WATCH GT 2 Pro (2)Huawei Consumer Business Group anunță rezultatele obținute în cadrul celui mai recet studiu, realizat de compania de cercetare Ipsos în România și în alte 10 țări din întreaga Europa, cu privire la calitatea somnului și la măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea acesteia. Conform studiului, ultimele luni au fost stresante pentru oameni, iar tehnologia poate fi un bun sprijin pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. Cele mai noi smartwatch-uri din portofoliul companiei –  și HUAWEI WATCH FIT – vin în întâmpinarea utilizatorilor cu tehnologii avansate de monitorizare a calității somnului și cu sfaturi personalizate pentru îmbunătățirea acesteia.

În fiecare zi, oamenii se confruntă cu un nivel ridicat de stres și anxietate, provenite fie din pricina problemelor financiare, anxietății sau singurătății, iar somnul de slabă calitate a devenit una dintre problemele ce afectează calitatea vieții.  Diverși factori pot afecta durata și calitatea somnului, iar stresul este unul dintre aceștia. Totuși, acest lucru funcționează și invers, 23% dintre cei care au probleme cu somnul observând impactul pe care aceste probleme îl au asupra nivelului de stres. În același timp, 33% au remarcat faptul că nivelul ridicat de stres le afectează calitatea vieții.

În România, creșterea nivelului de stres în ultimele luni a fost confirmată de 55% dintre participanți. 11% dintre respondeți au accentuat faptul că nivelul de stres a crescut semnificativ în ultima perioadă, iar restul de 44% au afirmat faptul că au remarcat această schimbare într-o oarecare măsură.

Cele mai răspândite probleme cu care se confruntă românii atunci când vine vorba despre calitatea somnului

Conform datelor obținute în cadrul studiului, 59% dintre români nu sunt satisfăcuți pe deplin cu calitatea somnului lor. Fie că vorbim despre dificultatea de a adormi în general (47%), de a adormi după ce s-au trezit în timpul nopții (45%) sau despre o stare accentuată de oboseală imediat după trezire (64%), aproximativ jumătate dintre respondenți se simt obosiți pe parcursul zilei din cauza problemelor pe care le au cu somnul. Din fericire, coșmarurile (30%) și ciclurile de somn de scurtă durată (23%) nu sunt probleme atât de răspândite.

Gestionarea problemelor cu somnul

Fiecare persoană are propriile moduri de a-și trata problemele cu somnul. Printre cele mai comune măsuri se numără o dietă sănătoasă, o activitate fizică constantă, activitățile de relaxare sau evitarea activităților care pot perturba somnul.

Aproximativ 68% dintre respondenți încearcă să mărească volumul de activități fizice pe parcurusul unei zi normale, însă doar 24% dintre aceștia aleg să desfășoare sesiuni de Yoga sau meditație. Atunci când vine vorba despre alimentație, 70% dintre români încearcă să păstreze o dietă sănătoasă și echilibrată, iar 72% dintre aceștia evită să mănânce înainte de a merge la somn. Mai mult decât atât, aceșia sunt atenți și la ceea ce beau, 74% dintre respondenți afirmând că nu consumă cafea sau ceaiuri puternice înainte de a se culca, iar 67% nu consumă alcool.

Menținerea programului de somn și evitarea somnului în timpul zilei sunt, de asemenea, menționate ca modalități foarte populare cu ajutorul cărora românii își îmbunătățesc calitatea somnului.

Tehnologia vine în apărarea somnului

Mai mult de jumătate dintre respondenți sunt de acord că diverse aplicații sau dispozitive pot ajuta la îmbunătățirea calității vieții (55%), în timp ce 38% consideră că acestea contribuie și la îmbunătățirea calității somnului. În plus, atunci când sunt expuși ideii specifice de a utiliza un smartwatch pentru monitorizarea și îmbunătățirea somnului, peste jumtătate dintre respondenți (68%) afirmă că sunt de acord cu beneficiile aduse de tehnologie.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT, ajutoare de nădejde pentru un somn mai bun

Huawei continuă să extindă familia HUAWEI WATCH cu noi produse inovatoare cu funcții științifice, pentru ca utilizatorii să se mențină în formă și sănătoși. HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT sunt cele mai noi smartwatch-uri din portofoliul Huawei și vin în sprijinul consumatorilor care își doresc să doarmă mai bine și să își îmbunătățească viața.

HUAWEI WATCH FITCele două dispozitive sunt echipate cu senzori și algoritmi avansați pentru a monitoriza activitatea fizică și starea de sănătate, iar datele obținute sunt ulterior disponibile în aplicația Huawei Health, astfel încât utilizatorii pot urmări statisticile de-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, își pot analiza starea de sănătate și pot introduce modificările corespunzătoare stilului de viață.  Grație autonomiei de lungă durată a bateriei, utilizatorii își pot urmări somnul în fiecare noapte pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro este foarte util și dimineața, deoarece, datorită monitorizării avansate a somnului și alarmei încorporate, îi poate ajuta pe utillizatori să se trezească într-un mod gentil, pentru a-și putea începe ziua cu o stare de bine. O viață activă necesită un timp de odihnă adecvat. Astfel, calitatea somnului ar trebui să fie o prioritate pentru utilizatori. Smartwatch-ul vine în întâmpinarea acestora cu 200 de sfaturi pentru îmbunătățirea calității somnului, disponibile cu ajutorul HUAWEI TruSleep™ 2.0, pentru a-i ajuta să își îmbunătățească somnul și să se bucure de zile mai bune.

În același timp, HUAWEI TruSleep™ 2.0 integrează în noul smartwatch de fitness, HUAWEI WATCH FIT, monitorizarea etapelor de somn, monitorizarea ritmului cardiac în timp real, calitatea respirației în timpul somnului și analiza big data. Ceasul recunoaște în mod inteligent momentele în care utilizatorul adoarme și se trezește, folosind aceste date pentru o analiză complexă a somnului în diferite etape precum: somn ușor, somn profund, REM și stare de veghe. Utilizând tehnologia AI de la Huawei, dispozitivul poate identifica cu precizie șase probleme tipice de somn: dificultăți de adormire, somn superficial, neliniște, trezire timpurie, prea multe vise și un program neregulat de lucru și odihnă.

Datele prezentate se bazează pe studiul online realizat de către compania de cercetare Ipsos în România, în perioada 25.08 – 02.09.2020, pe un eșantion reprezentativ de 402 de români, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.