Guvernare/Licitatii — February 1, 2021 at 6:12 pm

Termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul proiectului PSCID a fost prelungit până la data de 8 februarie

by

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), autoritate contractantă în cadrul proiectului Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală (PSCID), a decis extinderea perioadei de depunere a ofertelor până la data de 08.02.2021, pentru a oferi operatorilor economici interesați posibilitatea de a-și construi și consolida ofertele.

Termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul proiectului PSCID a fost prelungit până la data de 8 februarieAstfel, termenul inițial de depunere a ofertelor – 01.02.2021, ora 15:00 – a fost avansat până la data de 08.02.2021, ora 15:00.
Prelungirea intervalului de depunere a fost comunicată tuturor operatorilor economici interesați să participe la procedură printr-o notificare în platforma SEAP.

Proiectul ADR privind Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală a fost contractat în luna septembrie a anului 2020 și este în curs de implementare. PSCID va permite asigurarea identității electronice unice a fiecărui cetățean care utilizează servicii electronice de e-guvernare.

În prezent, instituțiile publice oferă mai multe tipuri de identități, cu mai multe niveluri de încredere. Odată cu implementarea PSCID, aceste identități separate vor face parte dintr-un registru electronic național, centralizat, care va standardiza gradul de încredere la nivelul maxim.
PSCID este un proiect fundamental mai ales din perspectiva accentului pus pe siguranță și centralizare. Prin faptul că fiecare cetățean va putea accesa orice platformă publică online pe baza unui singur de credențiale, PSCID va reprezenta un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice.

Proiectul PSCID este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data și Big Data.

Valoarea totală a proiectului este de 99.939.410 lei, din care 84.285.767,64 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 13.649.956,12 si valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului, în valoare de 1.998.688,24 lei.