Potrivit unui raport de cercetare de piață dimensiunea pieței Smart Buildings va crește de la 66,3 miliarde USD în 2020 la 108,9 miliarde USD până în 2025, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 10,5% în perioada prognozată.
Indicatorii principali pentru clădirea inteligentă includ adoptarea în creștere a sistemului de gestionare a clădirilor cu IoT, creșterea gradului de conștientizare a utilizării spațiului, creșterea standardelor și reglementărilor din industrie și creșterea cererii pentru un sistem eficient de energie.
Soluția de management al siguranței și securității din segmentul tipului de soluții este de așteptat să conducă piața clădirilor inteligente în 2020.
Siguranța și securitatea reprezintă principala preocupare pentru majoritatea clădirilor, fie ele rezidențiale sau comerciale. Sistemele de control al accesului și de supraveghere video ajută la urmărirea fiecărei activități dintr-o unitate. Acest lucru ajută la detectarea intrușilor și la păstrarea mediului în siguranță. Implementarea în creștere a sistemelor avansate de control al accesului, a sistemelor de supraveghere video și a sistemelor de siguranță împotriva incendiilor și a vieții pentru a proteja ocupantul și activele contribuie la cota de piață ridicată dacă acest segment.
Segmentul clădirilor industriale se așteaptă să crească cu cea mai rapidă rată de creștere în perioada prognozată.
Clădirile industriale sunt adesea mari și au multe părți mobile. Soluțiile inteligente de construcții industriale automatizează controlul, securitatea și întreținerea temperaturii clădirilor pentru o gestionare mai eficientă a proprietății prin diferite dispozitive mobile de calcul, precum dispozitive mobile și computere.
America de Nord va conduce piața clădirilor inteligente în perioada de prognoză
Creșterea pieței din America de Nord poate fi atribuită regiunii, a asistat la apariția celor mai recente soluții inteligente de construcție care utilizează noi tehnologii, cum ar fi IoT, big data, cloud computing, analize de date, deep learning și inteligență artificială, pentru economisire energie, reducerea cheltuielilor operaționale, creșterea confortului ocupării și respectarea reglementărilor globale și a standardelor de durabilitate din ce în ce mai stricte.
Mai mult, America de Nord este o regiune avansată din punct de vedere tehnologic din lume datorită adoptării rapide a tehnologiilor emergente de către organizațiile din regiune. Mai mult, SUA și Canada sunt țări proeminente care contribuie la dezvoltarea tehnologică în această regiune; de exemplu, organizațiile americane investesc puternic în măsuri inteligente de construcție, cum ar fi controlul clădirilor și integrarea sistemelor de construcții, pentru a beneficia de eficiență energetică și stocare a energiei și pentru a furniza clădiri mai inteligente, mai sigure și mai durabile, în timp ce guvernul canadian ia inițiative pentru a sprijini angajamentul Canadas la protejarea mediului și a resurselor sale, făcând clădirile federale mai eficiente din punct de vedere energetic și reducând emisiile de gaze cu efect de seră, determinând creșterea clădirilor inteligente.
Printre principalii furnizori acoperiți pe piața clădirilor inteligente se numără 75F (SUA), ABB (Elveția), Aquicore (SUA), Bosch (SUA), BuildingIQ (SUA), Cisco (SUA), CopperTree Analytics (Canada), ENTOUCH (SUA) , Hitachi (Japonia), Honeywell (SUA), Huawei (China), IBM (SUA), Igor (SUA), Intel (SUA), Johnson Controls (Irlanda), KMC Controls (SUA), Legrand (Franța), Mod: Green (SUA), PTC (SUA), Schneider Electric (Germania), Siemens (Germania), Softdel (SUA), Spaceti (Cehia), Telit (Marea Britanie) și Verdigris Technologies (SUA).