Cea mai recentă versiune a sistemului de operare Greenbone OS este disponibilă în piață. La dezvoltarea acestei versiuni, compania a luat în considerare multe dintre sugestiile clienților – principala îmbunătățire adusă fiind scanarea rețelelor mari, cu multe rezultate și rapoarte extinse. Printre altele, GOS 21.04 oferă hardware nou, o îmbunătățire a detectării gazdei și rapoarte mai clare.
Un alt obiectiv major pentru produsele companiei a fost oferirea clienților a celui mai bun management al vulnerabilităților. Odată cu noua versiune a sistemului de operare Greenbone OS, compania rămâne fidelă acestei afirmații, iar produsele sale sunt mai puternice – scanarea cu GOS 21.04 este mai rapidă, iar rezultatele scanării sunt și mai clare, în special pentru rețelele mari cu multe filiale distribuite.
Modele hardware mai puternice și mai rapide pentru clasa de gamă medie
În rețelele mari, sunt utilizate de obicei mai multe distribuiri de dimensiuni medii până la mari, legate între ele printr-o configurație cu senzor principal. Din acest motiv, aparatele hardware din clasa Midrange au fost consolidate prin îmbunătățirea hardware-ului lor.
Noul hardware Greenbone folosește hard disk-uri de tip SSD în loc de HDD, care sunt de 10 ori mai rapide, mai silențioase și mai ușoare. Există, de asemenea, mai mult spațiu de stocare disponibil. Memoria RAM a fost și ea îmbunătățită: în loc de DDR3, acum este DDR4, care este mult mai rapidă datorită unei frecvențe de ceas mai mare (3200 MHz). În plus, este disponibilă de două ori până la patru ori mai multă memorie de lucru decât înainte. În plus, hardwareul a primit CPU de ultimă generație, mai rapid; de asemenea, au fost actualizate porturile aparatelor: în loc de 6 porturi GbE-Base-TX și 2 porturi 1 GbE SFP sunt acum 8 porturi GbE-Base-TX și 2 porturi 10 GbE SFP+.
Scaner Boreas Alive pentru disponibilitate mai rapidă a rezultatelor, acum ca standard
Scanarea devine, de asemenea, mai rapidă – ceea ce este util mai ales în rețelele mari. Scannerul Boreas Alive, un scanner de gazdă care identifică gazdele active dintr-o rețea țintă, a fost introdus deja de la GOS 20.08. Cu GOS 21.04, scanerul Boreas Alive devine standard, eliminând necesitatea activării manuale.
Scanerul Boreas Alive nu este limitat în ceea ce privește numărul maxim de scanări simultane pe care le poate efectua, ceea ce îl face mai rapid decât predecesorul său Nmap. Astfel, timpul de scanare pentru rețelele mari este redus semnificativ. Rezultatele scanării inițiale sunt disponibile mai rapid, indiferent de procentul de gazde accesibile din rețea.
Rapoarte mai clare datorită noilor formate
Și evaluarea scanărilor este mai clară, datorită noilor formate de rapoarte. Formatul PDF și HTML, rapoartele de vulnerabilitate sunt structurate clar și ușor de citit. Informațiile specifice relevante pentru grupul țintă pot fi identificate și înțelese rapid.
Scanarea cu GOS 21.04 este mai rapidă, mai fiabilă și mai clară. Noile dispozitive GOS 21.04 sunt disponibile acum. Pentru aparatele existente, upgrade-ul la cea mai recentă versiune va fi disponibil săptămâna viitoare. De asemenea, versiunea de probă gratuită va putea fi utilizată cu GOS 21.04.
Greenbone Networks oferă soluții de analiză a vulnerabilităților și sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.