Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că spitalele inteligente vor implementa 7,4 milioane de dispozitive IoMT conectate la nivel global până în 2026; peste 3.850 de dispozitive per spital inteligent. Această cifră globală reprezintă o creștere totală de 231% față de 2021, când au fost implementate 3,2 milioane de dispozitive. Conceptul IoMT implică furnizorii de servicii medicale care folosesc dispozitive conectate, cum ar fi senzorii de monitorizare la distanță și robotica chirurgicală, pentru a îmbunătăți îngrijirea pacientului, productivitatea personalului și eficiența operațională.
Cercetarea a identificat spitalele inteligente din SUA și China ca fiind lider în adoptarea globală a dispozitivelor IoMT; reprezentând 21% și, respectiv, 41% dintre dispozitivele conectate, până în 2026. Acesta a evidențiat inițiativele digitale de asistență medicală implementate în timpul pandemiei în curs și nivelurile ridicate de digitalizare existentă în infrastructura de asistență medicală ca fiind cheia pentru pozițiile de lider ale acestor țări.
Colaborarea cu operatorii de rețea esențială pentru furnizarea de servicii la distanță
Noul raport, Smart Hospitals: Technologies, Global Adoption & Market Forecasts 2021-2026, a identificat monitorizarea de la distanță ca fiind cheia pentru furnizarea de servicii spitalicești inteligente. Acesta a analizat modul în care adoptarea tehnologiilor de monitorizare de la distanță a accelerat în mod semnificativ în timpul pandemiei, din cauza dificultăților asociate cu furnizarea de asistență medicală în persoană. Această adoptare accelerată va continua în următorii cinci ani, pe măsură ce pacienții devin aclimatizați la monitorizarea de la distanță și beneficiază de gestionarea și tratarea proactivă a afecțiunilor de sănătate.
Cu toate acestea, a identificat că natura în timp real a monitorizării de la distanță necesită o latență scăzută, conexiuni cu lățime de bandă mare pentru a se asigura că transmiterea datelor de sănătate ale pacienților nu este întreruptă sau distorsionată. Drept urmare, încurajează furnizorii de spitale inteligente să dezvolte parteneriate cu operatorii de rețea pentru a folosi edge computing cu acces multiplu pentru a reduce semnificativ întârzierea și latența.
Autorul cercetării a explicat: „Apariția monitorizării de la distanță în domeniul sănătății prezintă o oportunitate pentru operatorii de rețea de a se plasa în lanțul valoric digital al sănătății. Tehnologiile inteligente ale spitalelor generează cantități semnificative de date, ceea ce înseamnă că funcția edge computing oferită de operatorii de rețea va fi crucială pentru implementarea cu succes a acestor sisteme.”