Business — June 8, 2022 at 4:19 pm

Profluo primește o investiție de tip seed de la Early Game Ventures

by

Profluo, startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, a finalizat o rundă de finanțare de tip seed obținând 500.000 de euro din partea fondului Early Game Ventures (earlygame.vc). Tranzacția de jumătate de million de euro este prima investiție în Profluo și reflectă robustețea și tracțiunea inițială solidă a platformei.

Echipa DLA Piper a asigurat asistența juridică a tranzacției.

Profluo este un start-up cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, cu un focus puternic pe documentele contabile – facturi, bonuri fiscale.

Folosind un motor propriu de machine learning, antrenat pe sute de mii de documente, Profluo nu numai că citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman, dar poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor. Cu Profluo, ei scapă rapid de acest volum enorm de muncă de rutină, reducând totodată riscul de a introduce greșit informații importante.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat: „Urmărim echipa de fondatori de ceva timp și am fost impresionați de progresul produsului lor. A crescut viteza de citire, validare și înregistrare în detaliu a facturilor la doar 5 secunde pe factură. 5 secunde! Arhitectura e matură, e gata pentru adopția imediată în companiile mijlocii și mari. Profluo are toate premisele să determine un impact pozitiv major în efortul companiilor de a face tranziția la lucrul cu documente digitale inteligente, ceea ce va crește eficiența și reziliența lor în lumea plină de provocări ce va veni. Nicio companie nu va putea rezista fără tehnologie!”

Fondatori Profluo
Fondatori Profluo

Bogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo spune: „Ca fost CFO, știu că activitățile de rutină ale profesiei de contabil – introducerile de documente și înregistrările contabile – sunt mari consumatoare de timp și generatoare de erori materiale. Profluo este cea mai puternică tehnologie exclusiv românească prin care contabilii, folosind machine learning, pot introduce cu o viteză și o acuratețe foarte mare, atât documentele primare cât și înregistrările contabile asociate, cu lux de amănunte. Astfel, Profluo ajută la diminuarea drastică a timpului și erorilor asociate introducerii manuale de date și la generarea facilă a raportărilor din ce în ce mai detaliate cerute de autorități (precum SAF-T), ajutând contabilii să se concentreze pe activități cu valoare adăugată crescută pentru clienții sau angajatorii lor.
Runda de finanțare din partea EGV va ajuta Profluo să își întărească platforma și să devină cel mai de încredere aliat al contabililor în lupta lor continuă cu munca manuală”.

Profluo_screenshotProfluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență remarcabilă în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.