ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, prezintă cea mai recentă serie PG de unități de distribuție a energiei (PDU-uri), disponibile în configurație de priză IEC și care sunt proiectate cu carcasă rack 0U, ce poate fi montată pe partea laterală a unui rack, pentru a face față cererii tot mai mari de alimentare a numărului crescut de echipamente IT din sălile cu servere sau din centrele de date.
Implementarea unui management eficient al energiei implică adesea îmbunătățiri atât la nivel hardware, cât și la nivel software. PDU-urile au, în esență, același rol ca prelungitoarele de alimentare: ele furnizează energie mai multor articole simultan. Însă, din cauza numărului mare de echipamente aflate în aceeași locație, centrele de date și alte medii industriale nu își pot conecta toate dispozitivele la o singură sursă de alimentare. Aici intervin PDU-urile distribuind puterea către mai multe dispozitive, inclusiv servere, computere, dispozitive de rețea și stocare și echipamente de telecomunicații. Fiecare PDU poate gestiona cantități mai mari de energie decât un prelungitor obișnuit și la care pot fi conectate mai multe rafturi cu echipamente.
12 Motive pentru utilizarea unităților de distribuție a energiei ATEN
Fiecare PDU ATEN PG98330, care utilizează un procesor ARM-Cortex A8, este echipat cu 30 de prize capabile să funcționeze la tensiuni mai mari, pornește toate echipamentele conectate în mai puțin de 10 secunde odată conectat și oferă cele mai precise date de consum a energiei kWh (+ /-1%), consumul de bază și evoluția lui.
Având în vedere economisirea energiei, PG98330 a fost gândit să permită un consum mai mic de energie pentru cele mai bune practici într-o infrastructură de rețea, promovând în același timp până la 70,65 kg (echivalentul de 131,4 kw de consum de energie) de emisii reduse de CO2, cheltuieli cu electricitatea reduse și taxe pe emisiile de carbon mai mici de plătit în fiecare an.
„Pe măsură ce crește cantitatea de informații pe care companiile trebuie să o stocheze, organizațiile pun presiune pe managerii centrelor de date pentru a îmbunătăți disponibilitatea informațiilor și a echipamentelor, cerând în același timp reducerea costurilor. În timp ce echipamentele cu un consum sub 10 kW per rack rămân norma, implementările cu 15 kW sau 25 kW încep să devină din ce în ce mai utilizate. Configurațiile de înaltă densitate oferă niveluri îmbunătățite de performanță și capacitate, dar acest lucru creează nevoia unei livrări de energie mai eficiente. Pentru a răspunde acestei nevoi, au fost îmbunătățite caracteristicile și funcționalitățile disponibile în PDU-urile ATEN”, declară Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.
1. Datorită releelor de economisire a energiei încorporate – un subtip de comutator electromagnetic – controlul unei cantități mari de curent devine ușor, ceea ce duce la o economie anuală de 131,4 kW de energie consumată per unitatea PDU cu 30 de prize, în comparație cu modelele fără relee de economisire a energiei. În plus, distribuția de energie va rămâne funcțională și neîntreruptă chiar și atunci când apare o defecțiune, permițând un timp de funcționare superior pentru a optimiza fiabilitatea sistemului.
2. Cu întrerupătorul de circuit hidraulic-magnetic încorporat, ce suportă tensiuni de până la 30A/32A, alimentarea cu energie electrică poate fi oprită automat pentru a proteja dispozitivele conectate împotriva supraîncărcării sau deteriorării, menținând în același timp stabilă distribuția energiei.
3. Prizele pot fi protejate cu un dispozitiv suplimentar pentru a preveni deconectarea cablurilor de alimentare din priză din cauza vibrațiilor sau a erorilor umane.
4. Ecranul LCD iluminat poate afișa avertismente pentru a alerta utilizatorii cu privire la fluctuații neobișnuite de putere.
5. Panoul consolei LCD poate fi schimbat la cald și poate fi îndepărtat, înlocuit sau reparat fără a opri un echipament critic conectat.
6. PG98330 este echipat cu porturi LAN duale (de exemplu, Internet și Intranet) care acceptă până la o conexiune 1G Ethernet și poate fi conectat în cascadă cu până la 64 PDU-uri, economisind atât cheltuielile pentru instalarea de switch-uri de rețea suplimentare, cât și spațiu în rack, oferind astfel posibilitatea de a găzdui și mai multe echipamente.
7. În PUD-ul ATEN este implementat un port cu conectivitate RJ-45 destinat integrării diferiților senzori, putând fi conectați până la 8 senzori de mediu pentru monitorizarea și gestionarea temperaturii, umidității, fluxului de aer, a presiunii diferențiale a aerului și a scurgerilor, oferind alerte pentru potențiale amenințări.
8. Pentru o operare rapidă cu PDU, poate fi conectat un dispozitiv serial portul său COM, port ce oferă un alt mijloc de a întreprinde comunicarea prin comenzile CLI. În plus, același port este, de asemenea, funcțional ca un port PON, disponibil pentru conexiunea Ethernet la un comutator KVM over IP din seria KN pentru a centraliza gestionarea în lanț a energiei a până la 16 PDU-uri.
9. PG98330 poate fi conectat în rețea prin conexiune la un dongle USB WiFi pentru a efectua DCIM, upgrade firmware, export jurnal, configurare rapidă și multe altele.
10. Echipamentul vine la pachet cu un cablu de alimentare reglabil încorporat în unitate, capabil să se rotească la 90 de grade pentru a permite instalarea flexibilă în rack, rezultând o organizare mai bună a cablurilor și o aerisire mai bună.
11. PUD-ul este integrat cu eco DC de la ATEN – un instrument bazat pe PC și web pentru gestionarea optimizată a infrastructurii centrului de date (DCIM) – distribuția energiei, energia și datele de mediu de la PDU-uri și dispozitivele conectate pot fi monitorizate printr-o interfață grafică ușor de utilizat, disponibilă online, pentru gestionarea inteligentă a energiei.
12. PDU-urile din seria PG au un panou de consolă LCD vopsit în roșu și pot fi recolorate cu opțiuni de galben, violet, albastru și verde prin achiziționarea opțională de autocolante colorate. Aceste coduri de culoare facilitează diferențierea între setările de alimentare și, de asemenea, accelerează depanarea în cazul unor defecțiuni neașteptate.
PDU-urile ATEN se potrivesc tuturor configurațiilor de alimentare comune la nivel mondial, existând câte o variantă pentru fiecare aplicație. Iar unitățile de distribuție a energiei în rack vor rămâne pe loc prin mai multe cicluri de reîmprospătare a echipamentelor, poate chiar timp de un deceniu sau mai mult, susținând atât cerințele actuale, cât și viitoare de creștere din centrele de date. Mai multe detalii tehnice despre această PDU ATEN puteți afla de la link.