Mai mult de trei sferturi dintre companiile românești (77%) sunt deficitare la capitolul digitalizare, conform Uniunii Europene, România plasându-se astfel pe ultimul loc la acest capitol, la polul opus față de țări precum Finlanda, Danemarca, Suedia sau Malta. Mai mult, datele Eurostat arată că aproape jumătate dintre întreprinderile mijlocii (47%) și mici (46%) prezintă un nivel scăzut de digitalizare (conform DII – Digital Intensity Index).
În acest context, Goodroid și Profluo, două companii cu expertiză în tehnologie, inteligență artificială și digitalizare, anunță semnarea unui acord care are ca obiectiv sprijinirea firmelor românești să parcurgă mai rapid drumul digitalizării. Cele două companii vor oferi împreună soluții tehnologice avansate care îmbunătățesc eficiența afacerilor prin automatizarea proceselor repetitive. Soluțiile de automatizare oferite sunt bazate pe Robotic Process Automation (RPA) și Inteligență Artificială pentru procesarea documentelor.
În cadrul parteneriatului, Goodroid și Profluo vor promova un pachet comun de soluții prin rețeaua națională de reprezentanți Goodwill Consulting Group și vor oferi servicii de implementare complete a soluțiilor Profluo prin echipa experimentată de analiști de business Goodroid. Soluțiile Profluo vor fi integrate în procese automatizate RPA oferite prin Goodroid, dar și în orice sistem ERP, fără conectori API și fără modificarea/schimbarea platformei ERP actuale.
„Misiunea noastră este aceea de a pune inteligența artificială la muncă repetitivă și a elibera timpul inteligenței umane pentru a deveni mai creativi și mai prosperi”, spune Bogdan Năforniță, fondator şi CEO Profluo.
„Sarcinile repetitive sunt din ce în ce mai costisitoare și neproductive. Companiile ar trebui să ia în considerare cât mai repede înlocuirea acestora folosind un proces automatizat pentru a câștiga timp și a aloca resurse umane valoroase către procese mai importante, unde inteligența umană, mai creativă, va contribui la funcționarea mai eficientă a companiei. Automatizarea proceselor va genera totodată viteză și acuratețe în procesele afacerii, erorile umane vor fi evitate sau eliminate, iar echipele vor fi mai motivate”, explică Nagy-Imecs Peter, fondator şi CEO Goodroid.
Potrivit obiectivelor europene detaliate în Digital Compass – the EU’s vision for the decade of the digital transformation – mai mult de 90% dintre IMM-urile din UE ar trebui să atingă cel puțin un nivel de bază de digitalizare până în 2030, și cel puțin 75% dintre companiile mari să utilizeze servicii de tip cloud, soluții big data sau bazate pe inteligență artificială.
Companiile românești au acum oportunitatea, datorită fondurilor disponibile prin PNRR, să investească în digitalizare prin achiziția de soluții software sau sisteme integrate care să le sprijine în creșterea competitivității la nivel local și regional, dar și a eficienței operaționale, prin automatizarea proceselor. Acest parteneriat va facilita și accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la fonduri europene pentru digitalizare, prin servicii de consultanţă oferite de Goodwill Consulting, inclusiv verificare eligibilitate şi calcul punctaj oferit cu titlu gratuit.