Kaspersky a anunțat lansarea aplicației actualizate pentru platforma mobilă Kaspersky Safe Kids. De data aceasta, actualizările cheie se concentrează pe noul design și interfața aplicației, precum și pe noile funcții – sugestii pentru bannere menite să ofere părinților cele mai bune setări și sfaturi, pentru a profita la maximum de aplicație. În plus, Kaspersky Safe Kids a adăugat un nou ecran de pornire pentru copii.
Potrivit unui sondaj recent realizat de Kaspersky, viața digitală a copiilor începe de la o vârstă fragedă. 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani au propriile lor dispozitive portabile. Având în vedere acest fapt, părinții doresc să fie siguri că, în lumea digitală, copiii lor sunt în siguranță – rezultatele sondajului arată că 65% dintre părinți sunt îngrijorați de siguranța copiilor lor în lumea digitală.
Cea mai vizibilă actualizare este noul design al aplicației pentru platformele mobile. Interfața aplicației a devenit mai intuitivă și mai ușor de utilizat. În plus, părinții pot vedea acum și toată activitatea digitală a copiilor lor și toate dispozitivele lor pe o hartă specială. Asta înseamnă că adulții pot vedea starea utilizatorului dispozitivului și al aplicației de pe ecranul principal, pot accesa rapid și ușor rapoartele pentru copii și pot bloca instantaneu dispozitivul unui copil cu o singură atingere. Kaspersky Safe Kids cu noul design este disponibil pentru dispozitivele iOS și Android.
În plus, noul Kaspersky Safe Kids le va oferi părinților noi căi de comunicare cu aplicația. În special, o nouă secțiune „Banner Hints” este plasată pe ecranul principal al părinților. Le oferă acestora sfaturi și informații importante pentru selectarea celor mai bune setări, trucuri pentru viața digitală și multe altele. Toate acestea au scopul de a ajuta părinții să profite la maximum de aplicație.
Noul ecran de pornire pentru copii le oferă acestora posibilitatea de a-și gestiona singuri timpul, permițându-le să urmărească regulile, inclusiv limitele de timp pe care îl au pe ecran, și să vadă răspunsurile părinților la solicitări. Acestea includ vizite pe site-uri interzise, promovând obiceiuri digitale responsabile încă de la o vârstă fragedă.