Transilvania Digitală Inovativă 4.0, proiect implementat de Aries Transilvania în parteneriat cu Transilvania IT Cluster derulează în această perioadă primele cursuri ICDL cu certificare europeană: Introducere în domeniul Inteligenței Artificiale și Introducere în domeniul Big Data.
Peste 40 de angajați din IMM-uri au acces gratuit la cursurile menționate cât și la certificarea europeană ICDL.
Cursurile se desfășoară online, iar fiecare are o durată de 20 de ore care include: 4 ore online sincron (cu trainerul), 5 ore online asincron (studiu materiale video online platforma ICDL), 7 ore studiu de caz individual (elaborare proiect), 3 ore online sincron – prezentare proiecte, iar 1 ora examen online sincron.
Obiectivul ambelor cursuri este acela de a forma abilități în domeniul Inteligenței Artificiale și Big Data. De asemenea cursul urmărește punerea în practică a acestora, ca urmare a cunoștințelor și deprinderilor dobândite.
Trainerul cursurilor este Ana-Maria Stancu, – primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii. Aceasta este și fondatoarea – un centru de învățare în domeniul roboticii și programării. Iar alături de alte organizații din domeniu, a inițiat Coaliția pentru Educație Digitală în România.
„Cele două tipuri de cursuri oferite în cadrul acestui proiect sunt special gândite pentru angajați și combină ore sincron de exemple practice și explicații legate de Big Data și Inteligență Artificială cu studiul individual teoretic din cadrul platformei ICDL. În acest mod putem oferi angajaților atât o bază teoretică, certificată prin examenul ICDL, cât și exemple practice care au legătură cu activitatea lor sau care îi pot inspira în munca de zi cu zi”, a precizat Ana-Maria Stancu.
Transilvania IT Cluster își reafirmă astfel angajamentul în promovarea educației digitale și formării profesionale în rândul angaților din companiile membre, contribuind la dezvoltarea unei forțe de muncă specializate și pregătite pentru provocările tehnologice ale viitorului.
Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020