Epson și-a îndeplinit obiectivul privind consumul de energie electrică 100% regenerabilă în Europa, obiectivul la nivel global fiind estimat a se realiza până la finalul anului 2023. Prin lansarea Raportului de sustenabilitate european pentru 2022/2023, Epson își definește viziunea privind mediul, angajându-se să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și să elimine utilizarea resurselor subterane până în 2050.
Raportul evidențiază, de asemenea, progresul companiei în atingerea acestui obiectiv, dar și modul în care acţionează pentru acest rezultat, în patru domenii principale: decarbonizarea, extinderea granițelor industriei, respectarea responsabilităților sociale și consolidarea guvernanței companiei.
Printre celelalte realizări cheie evidențiate se numără:
• Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG): Între anii fiscali 2017 și 2022, Epson a făcut progrese semnificative, reducând cu 51% consumul de gaze naturale și emisiile în sediile europene.
• Decarbonizarea în sediile Epson: Sediul central din Germania s-a mutat într-o clădire nouă din Düsseldorf, unde consumul de energie pe metru pătrat este cu 75% mai mic decât în sediul anterior.
• Diversitatea, egalitatea și incluziunea: Epson și-a consolidat și continuă să își îmbunătățească angajamentul față de DE&I prin stabilirea strategiei sale pentru dezvoltarea obiectivelor, metricilor și guvernării practicilor pentru Diversitatea, egalitatea și incluziune.
Președintele Epson Europe B.V., Yoshiro Nagafusa, susține abordarea „less is more” (calitate, nu cantitate): „Pentru noi, filozofia „eficient, compact și precis” este mai mult decât un simplu concept tehnologic. Este o abordare în reducerea impactului asupra mediului înconjurător, îmbogățind mediul și viețile prin eliminarea deșeurilor și reducerea dimensiunilor, creșterea eficienței și sporirea preciziei.”
De pe țărmul Lacurilor Suwa din Japonia, cu peste 80 de ani în urmă, Epson s-a dezvoltat alături de frumusețile naturii, iar dorința de a trăi în armonie cu natura continuă și în prezent. Președintele Nagafusa exprimă acest lucru și în raport: „Nevoia de a proteja resursele prețioase ale planetei, adânc înrădăcinată în cultura noastră japoneză, onorează inițiativele de a proteja mediul înconjurător, de a depune eforturi pentru sustenabilitate și de a îmbunătăți calitatea vieții în întreaga lume.”