Pharma & Health — May 16, 2024 at 10:13 am

Imagistică asistată AI pentru depistarea cancerului de piele la Spitalul Bioderm

by

Cu o experiență de peste 30 de ani în dermatologia premium, Bioderm introduce în România dermatoscopia digitală asistată AI în Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm Hospital, în Săftica (jud. Ilfov), proaspăt inaugurat în luna martie.

Dr. Lucian Russu _Skeen (2)Cu ajutorul inteligenței artificiale, medicii dermatologi vor putea valorifica la un nivel fără precedent experiența și cazuistica în domeniu – un pas major în lupta cu cancerul de piele, o afecțiune din ce în ce mai presantă la nivel mondial.

Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic își pierd viața în primul an de la diagnostic. Surprins în stadiu incipient, melanomul poate fi curabil în proporție de 95%, un rol important în prevenție avându-l dermatoscopia – o investigație non-invazivă și nedureroasă.

Pacienții din toată țara pot beneficia de consultații de specialitate și de dermatoscopia clasică decontate în baza unei trimiteri, iar de dermatoscopia digitală asistată AI – în baza unei asigurări private sau contra cost – la Bioderm Hospital.