Transport/Travel — May 29, 2024 at 9:00 am

Continental implementează pentru mașină sistemul inovativ de calcul avansat (HPC) inter-domeniu

by

Continental a implementat un sistem de calcul avansat inter-domeniu (HPC – High Performance Computer) în mașină. Pentru prima dată s-a realizat punerea împreună, într-o aplicație pentru un vehicul real, a instrumentației de bord a mașinii alături de alte funcții suplimentare ale vehiculului, cum ar fi siguranța la condus, parcarea automată cu controlul holistic al mișcării.

imageServind ca exemplu de cum poate arăta pentru inginerii auto dezvoltarea vehiculelor definite de software (SDV – Software Defined Vehicle), mașina cu tehnică SDV utilizând tehnologia Continental Automotive Edge Framework (CAEdge) bazat pe cloud, conectează vehiculul la cloud și oferă un spațiu de lucru virtual pentru a simplifica și accelera atât dezvoltarea și furnizarea, cât și întreținerea funcțiilor de sistem exclusiv prin software. Pentru implementare a fost utilizat Snapdragon Ride™ Flex System-on-Chip (SoC) cu sistemul pre-integrat Snapdragon Ride Vision de la Qualcomm Technologies, Inc.

„Cu tehnologia SDV pentru mașină, putem pune în valoare ecosistemul Continental: de la drum la cloud, de la virtual la real”, a declarat Gilles Mabire, CTO (Chief Technology Officer) în cadrul Continental Automotive. „Ca și prim-parteneri de colaborare pentru producătorii de vehicule, suntem mândri de modul în care am implementat conceptele putând prezenta atât capabilitățile, cât și provocările convergenței domeniilor auto într-un vehicul real definit de software”, a adăugat acesta.

Expertiza tehnică dovedită în ultima decadă consolidează poziția echipelor Continental din România pe harta centrelor care aduc o contribuție semnificativă în dezvoltarea produselor inovative, cum este tehnologia HPC (High Performance Computer) sau CAEdge.

Astfel, specialiști din Timișoara, ca parte a unor echipe internaționale, contribuie semnificativ la dezvoltarea framework-ului CAEdge asigurând dezvoltarea soluțiilor software, integrarea acestora, precum și testarea întregului cadru de lucru. Activitățile din România vizează și derularea de proiecte ce utilizează CAEdge în cadrul Continental la nivel global.

În același timp, echipele de dezvoltare software din Iași, în colaborare cu omologii lor din Frankfurt, au contribuit la implementarea și integrarea soluțiilor tehnice, care pun modelează viitorul industriei automotive, în arii precum: Flash file systems, Image and partition management, Key store, Secure store, System and user data etc.