Evenimente — June 4, 2024 at 11:45 am

Prezența Konica Minolta la drupa continuă să ofere clienților variante inteligente de lucru

by

Konica Minolta expune la drupa cele mai avansate linii de producție digitală prezentate vreodată în public, simulând procesul de lucru din cadrul unei fabrici moderne și inteligente. Cu șase zone interconectate, situate pe două etaje, cu peste 30 de utilaje de tipar digital în funcțiune și tot atâtea afișaje software, compania demonstrează modul în care tehnologiile sale de toner și jet de cerneală se completează perfect în camera de printare a viitorului.

JetVarnish 3D Web 400_Konica Minolta MGIÎn cadrul acestui context important, sistemul pentru înnobilare digitală JETVarnish 3D Web 400, de la MGI, a câștigat prestigiosul premiu Digital Embellishment Packaging din partea EDP (European Digital Press Association), care onorează acest echipament ca fiind cel mai bun din clasa sa. Recunoașterea face referire la procesele de lăcuire UV spot și aplicarea folio la cald, care „adaugă impresii tactile și senzoriale” materialelor finisate cu tehnologia digitală de înnobilare. „Implementarea JETVarnish 3D Web în producție nu necesită instrumente, plăci sau filme speciale, cum se procedează în cazul tiparului offset, iar acest lucru reduce considerabil costurile de finisare”, au mai adăugat reprezentanții EDP.

Membrii juriului EDP Awards au subliniat inovația adusă de conceptul Single Pass al JETVarnish 3DWeb 400 prin lăcuirea UV spot și aplicarea folio la cald într-o singură trecere, precum și versatilitatea sa de utilizare în completare cu noul modul Flexo semi-rotativ pentru decupare.

Olaf Lorenz, Director General al diviziei de Marketing Internațional, la Konica Minolta Business Solutions Europa: „Senzația de bine și entuziasmul sunt omniprezente la standul nostru. Este grozav ce se întâmplă la drupa. Primele zile au fost extraordinar de încărcate, iar previziunile pentru vânzări au fost cu mult depășite. Continuăm să activăm multiple posibilități de printare și să ne susținem clienții în transformarea lor digitală. Felicitări partenerilor noștri strategici de la MGI pentru câștigarea unui premiu EDP atât de prestigios.”

În cadrul standului de la drupa, Konica Minolta oferă adevărate soluții end-to-end, care funcționează exact ca în cadrul unei mari fabrici inteligente. Compania combină în mod holistic expertiza cu tehnologia pentru a-și susține clienții și partenerii în procesul de transformare digitală. “See the Potential in the Future of Print” este mesajul principal pentru drupa 2024, iar Konica Minolta demonstrează, o dată în plus, că modalitățile sale de producție durabilă sunt în conformitate cu filosofia Industriei 5.0.