NEWS — June 14, 2024 at 3:16 pm

O nouă funcție de securitate în aplicația Revolut pentru a proteja economiile și investițiile clienților

by

Revolut introduce Protecția Fondurilor, o nouă funcție de identificare biometrică ce poate crește nivelul de protecție a fondurilor în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil.

Fraud_Learn_2Protecția Fondurilor este disponibilă din luna iunie, la timp pentru a ajuta clienții să se simtă mai în siguranță atunci când călătoresc sau participă la evenimente cu public numeros, unde riscul de pierdere sau furt al telefonului mobil crește.

Revolut introduce această funcție, în condițiile în care clienții au în conturile de economii, în medie, de 2,6 ori mai mulți bani decât în conturile curente. Banca digitală a dezvoltat, în timp, sisteme solide de protecție a fondurilor clienților, inclusiv bazate pe modele de inteligență artificială, și a recrutat peste 4.000 de profesioniști instruiți în domeniul criminalității financiare (specialiști în fraudă, experți în analiza datelor, experți financiari).

În România, în 2023, 38% dintre fraudele înregistrate în rândul utilizatorilor Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate, iar 69% din sumele pierdute au avut drept cauză furturile (sursa: Raportul Revolut FinCrime în 2023).

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecție pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor.