Financiar-Bancar — June 19, 2024 at 7:32 am

Investiții: Obligațiunile guvernamentale sau corporate?

by

Clienții Revolut din România și din Spațiul Economic European (SEE) vor putea investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale fixe de până la 5,5%.

PR BondsRevolut le oferă deja celor interesați de investiții posibilitatea de a tranzacționa peste 3.000 de active valabile în aplicație, printre care acțiuni ale companiilor listate pe piețele din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, ETF-uri.

Recent, Revolut a anunțat că a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea anuală totală a activelor deținut de un client pentru produsele investiționale puse la dispoziția clienților din Regatul Unit și SEE.

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut, 32% dintre respondenții români au declarat că au o toleranță redusă la risc, ceea ce îi face să se poziționeze printre europenii prudenți, care preferă investițiile mai sigure. În privința preferinței pentru instrumente investiționale cu risc scăzut, croații (38%) se află pe prima poziție și pe locul al doilea portughezii (34%), cu valori superioare mediei europene care este de 29%.

Același studiu a arătat că 23% dintre respondenții români preferă un risc moderat și de aceea înclină spre diversificarea portofoliilor, în timp ce 12% dintre respondenți arată un comportament investițional mai curajos și acceptă instrumente mai riscante. Doar bulgarii, cu 18%, sunt mai deschiși față de investițiile cu grad ridicat de risc decât românii, iar după români se poziționează slovacii cu 10%.