EDUCATIE / JOB — June 19, 2024 at 12:55 pm

Un nou curs Python pentru elevi

by

Primul curs Logiscool de sine stătător, Coding Games with Python, este disponibil la nivel global prin intermediul apreciatei platforme EtonX. Acest program inovator este conceput pentru elevii cu vârsta de peste 13 ani, oferindu-le competențele necesare pentru un viitor de succes în domeniul tehnologiei.

Logiscool 2

„Platforma inovatoare de programare a Logiscool folosește o abordare prin joc (gamified approach), transformând experiența de învățare în ceva cu adevărat captivant, plăcut și accesibil pentru toți. Asistentul lor AI, instruit pentru educația în domeniul codării, oferă un ajutor eficient atât elevilor, cât și profesorilor. Pe lângă dobândirea de competențe tehnice de programare, participanții vor dezvolta, de asemenea, aptitudini esențiale, cum ar fi gândirea critică, rezolvarea problemelor, creativitatea și alfabetizarea digitală”, a declarat James Stanforth, Directorul EtonX și profesor de computer science.

“În această vacanță de vară cei mici au la dispoziție și taberele pe care le oferim de obicei, dar și acest curs de sine stătător, în care vor învăța Python cu ajutorul unei abordări interactive și axate pe joacă, cu ajutorul asistenților AI ai Logiscool, KAI și DAIsy și își vor dezvolta și un set de aptitudini extrem de importante pentru inovatorii digitali de mâine”, afirmă Dana Bănică, Manager Logiscool România.

De altfel, primul limbaj de programare predat în platforma proprie Logiscool, Scoolcode, este Python. Acesta este în prezent cel mai popular limbaj de programare conform indexului TIOBE. Datorită simplității și versatilității sale, Python este esențial în domenii precum inteligența artificială, data science și dezvoltarea web, fiind foarte cerut pe piața muncii. Noul curs de Python le va cultiva elevilor abilități valoroase, permițându-le să dezvolte proiecte inovatoare și să obțină oportunități remarcabile în viitor.
La ora actuală, programele Logiscool sunt disponibile în peste 30 de orașe din țară și peste 10 centre din Capitală.

EtonX a fost fondat în 2015 de către Eton College, având misiunea de a crea cursuri la cele mai înalte standarde de calitate; până la ora actuală, peste 400.000 de elevi au beneficiat gratuit de ele. Colaborarea dintre Logiscool, rețeaua internațională de educație digitală, AI și programare pentru copii și adolescenți, și EtonX a debutat la începutul acestui an.