Enterprise Software, Evenimente — July 3, 2024 at 1:26 pm

SAP investește în SAP Business One și are planuri pentru următorii 10 ani

by

System Innovation România a participat recent la Madrid pentru ediția 2024 a SAP Partner Summit, cel mai important eveniment dedicat soluțiilor SAP pentru IMM-uri. Întâlnirea a avut o agendă și o participare impresionantă, însă în prim-plan au fost anunțurile SAP cu privire la direcțiile de dezvoltare ale SAP Business One.

www.sysinconsult.ro-8-600x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru actualii și viitorii utilizatori de SAP Business One, veștile sunt bune: SAP are planuri pe termen lung pentru dezvoltarea sistemului ERP, pentru a-l face mai bogat funcțional dar și mai simplu și mai intuitiv. Principalele noutăți sunt legate de adăugarea unor elemente de Inteligență Artificială Generativă și extinderea capabilităților din interfața web.

SAP Business One are un orizont de viață de cel puțin 10 ani

Managementul SAP a confirmat prin cele mai autorizate voci direcția și strategia pentru SAP Business One pentru cel puțin 10 ani. Mesajele au arătat un angajament ferm și investiții consistente în soluție. Conform datelor prezentate, SAP Business One este soluția care generează cel mai mare numar de clienți noi pentru SAP reprezintă oferta de top a SAP pentru segmentul IMM. Oliver Bahner, Senior Vice President și Head of Midmarket & Ecosystem Success la SAP, a declarat clar „Pregătim SAP Business One pentru următorii zece ani, investind în funcționalitățile esențiale ale produsului pentru a stimula transformarea digitală și migrarea în cloud”. Aceste investiții sunt motivate de creșterea constantă a a SAP Business One, pe toate palierele și existența unei comunități extinse de utilizatori pe toate continentele.

Clientul web SAP Business One devine principalul mod de acces

SAP a anunțat că va continua concentrarea atenției pe clientul web al SAP Business One care va primi tot mai multe funcționalități. Deja cele mai semnificative acțiuni pot fi derulate prin clientul web. Acesta beneficiază de o interfață complet nouă, construită de la zero cu un UI modern pentru utilizare în cele mai recente browsere, oferind însă aceeași funcționalitate și putere ca și clientul desktop. Aria de analiza si raportare va fi îmbogățită, oferind utilizatorilor un plus de satisfactie.

Noi funcționalități de AI generativ vor fi adăugate în SAP Business One

Inteligența Artificială Generativă (Gen-AI) a revoluționat modul în care utilizatotrii genereaza continut, insa exista numeroase oportunități de aplicare si in procesele de business din SAP Business One.  Integrarea Ai in SAP Business One nu este un fapt nou, sistemul beneficiind de aportul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) înca din 2022.

Despre acest anunț citiți și articolul: SAP integrează 6 roboți software în SAP Business One

În viziunea SAP, GenAI permite transformarea oricărui proces de business prin generarea și automatizarea proceselor digitale pentru clienți, angajați și active. Cele mai bune metrici din ecosistemul SAP arată utilizarea GEN AI poate aduce o reducere de 75% a efortului și o reducere de 85% a costurilor, cu o îmbunătățire de 10 ori a productivității angajaților.

De altfel, în cadrul evenimentului au fost prezentate multiple studii de caz si scenarii de utilizare ,care sa valideze această direcție. Vom vedea cel mai probabil astfel de funcționalități începând cu SAP Business One Versiunea 11 care va fi disponibil in viitorul apropiat.

Concluzii

SAP înțelege cerințele IMM-urilor din întreaga lume si face din SAP Business One soluția de bază pentru acest sector. Totodată, va investi constant  in SAP Business One pentru a fi o soluție modernă și potrivită pentru toate generațiile de utilizatori, dar mai ales Generatia Z, care până în 2030 va reprezenta cca 50%. Astfel, exista un plan de dezvoltare ca soluțiile SAP sa fie potrivite pentru nativii digitali, orientați către AI, dispozitivele mobile și tehnologiile „wearables”.

La nivel global, s-a conturat o comunitate foarte puternică și matură de companii și parteneri SAP Business One, o comunitate profesională care schimbă idei și bune practici. SAP, împreună cu această comunitate, duc mai departe SAP Business One pentru că soluția are un impact uriaș asupra pieței.

System Innovation România este onorată să facă parte din acest ecosistem vibrant și așteptăm cu nerăbdare să vă oferim cele mai noi versiuni ale SAP Business One și cele mai bune servicii de implementare și suport.