Cloud Computing / Edge — July 5, 2024 at 7:47 am

De ce să migrați la SAP Commerce Cloud pe Public Cloud

by

Cu mai multe versiuni SAP Commerce care intră în End of Mainstream Maintenance, acum este un moment bun pentru a lua în considerare migrarea la SAP Commerce Cloud V2.

Why_Migrate_to_SAP_Commerce_Cloud_on_the_Public_CloudSAP Commerce Cloud, anterior Hybris, a fost un element de bază al comerțului electronic ca platformă lider de comerț digital pentru întreprinderi. 2023 marchează al nouălea an consecutiv în care SAP a fost recunoscut ca lider în Quadrantul Magic Gartner 2023 pentru Comerț Digital. Dar pentru clienții lor, 2024 poate fi un an și mai important. Versiunea SAP Commerce 2105 a ajuns la End of Mainstream Maintenance (EOMM) pe 19 august 2023, în timp ce singura versiune on-premise acceptată este 2205, care va intra și în EOMM pe 31 iulie 2026 (când rulează on-premise).

Până atunci, va primi doar corecții critice de securitate și remedieri limitate de erori. Pe cloud, versiunea 2205 va ajunge la EOMM pe 31 mai 2024, după care singura versiune acceptată va fi 2211. În acest context, migrarea către cloud și actualizarea la cea mai recentă versiune devine mai puțin o alegere și mai mult o necesitate. Pe baza experienței noastre, recomandăm cu insistență organizațiilor să migreze la cea mai nouă soluție cloud, cu avertismentul că migrarea la SAP Commerce Cloud (CCv2), chiar și cu suport direct din partea SAP, poate fi un proces provocator, iar întreprinderile au nevoie de o echipă tehnologică puternică și un plan cuprinzător de migrare pentru a minimiza întreruperile de afaceri ca de obicei și pentru a valorifica întregul potențial al noului dumneavoastră mediu.

În concluzie, un partener de migrare de încredere, cu cunoștințele necesare pentru a oferi consultanță și asistență în implementare este cea mai bună modalitate de a evita orice posibile capcane. Echipa Accesa a realizat cu succes acest serviciu pentru doi clienți. Una dintre aceste inițiative poate fi unul dintre cele mai complexe proiecte construite pe SAP Commerce Cloud, care implică un retailer global B2C cu două instanțe Cloud separate – una în Europa și una în America de Nord.

În timpul acestor colaborări, am întâlnit o gamă largă de provocări și am oferit soluții viabile atât pentru adaptările de cod, cât și pentru integrările platformei. Specialiștii noștri au pregătit o listă de sfaturi care poate ajuta companiile să navigheze în procesul complex de migrare:

Cum să asigurați o migrare SAP CCv2 de succes

1. Începeți planificarea din timp

Cu cât aveți mai mult timp pentru a vă planifica migrarea, cu atât va fi mai lină. Începerea devreme vă oferă timp pentru a evalua mai bine infrastructura actuală la sediu, a identifica provocările potențiale și a vă alinia strategic cu partenerul dvs. de migrare.

2. Începeți cu o platformă și o bază de date curate

Eliminați toate codurile și datele inutile înainte de migrare. O listă curată asigură eliminarea treptată a configurațiilor și personalizărilor vechi inutile, permițând adoptarea celor mai bune practici cloud-native. Fără a fi nevoie să transferați configurații învechite, procesul de migrare devine mai eficient și mai ușor de gestionat.

3. Salvați datele de performanță înainte de migrare

Pentru ca echipa de dezvoltare să poată utiliza grupuri de comparație consistente pe parcursul migrării și mai ales după implementare. În acest fel, pot evalua în mod corespunzător performanța și optimiza software-ul pe măsură ce merg.

4. Testați temeinic

Asigurați-vă că testați exhaustiv sistemul dvs. migrat înainte de a-l implementa în producție. În acest fel, vă asigurați că clienții dvs. nu se confruntă cu scăderi ale timpului de încărcare, al capacității de răspuns sau al experienței generale în timp ce platforma este optimizată.

5. Lucrați cu un partener de implementare cu experiență

1Un partener cu experiență vă poate ajuta să vă evaluați nevoile, să dezvoltați un plan de migrare și să migrați toate datele și personalizările pe noua platformă, precum și să vă avertizeze despre provocările mai puțin cunoscute ale efectuării unei migrări eficiente SAP Commerce Cloud.