DS Smith și Carlsberg Polonia introduc ambalajul Round Wrap, reducând emisiile cu până la 224 de tone de CO2 anual

by

DS Smith, furnizor de top de soluții sustenabile de ambalare pe bază de fibre, a colaborat cu Carlsberg în Polonia pentru a introduce DS Smith Round Wrap în liniile de produse selectate.

DS Smith - Carlsberg 2024 2DS Smith Round Wrap este o soluție inovatoare de ambalare multi-pack care rotunjește colțurile și este concepută pentru a reduce emisiile de CO2 în comparație cu multi-pack-urile standard din carton ondulat. Astfel, soluția de ambalare a produsului este complet reciclabilă, iar colțurile curbate contribuie la reducerea utilizării foliei de plastic pe palet.

Potrivit estimărilor, prin utilizarea Round Wrap, Carlsberg va economisi în Polonia până la 224* de tone de CO2 anual. Această formă simplă, dar inovatoare, ajută la protejarea colțurilor ambalajului și păstrează produsele intacte în timpul transportului.

Însă avantajele nu se opresc aici: forma rotunjită a ambalajului DS Smith Round Wrap aduce beneficii importante pentru Carlsberg Polonia și în ceea ce privește brandingul și designul, oferind mai multe oportunități de a poziționa identitatea de brand și grafica pe colțurile rotunjite ale ambalajului, precum și pe întreaga suprafață laterală de 360 de grade a pachetelor.

DS Smith - Carlsberg 2024Din perspectivă de retail, un sondaj realizat de firma de cercetare Toluna în decembrie 2023** a evidențiat preferința consumatorilor pentru ambalajele Round Wrap, 77% dintre respondenți declarând că sunt mai înclinați să „cumpere un design îmbunătățit Wrap Around față de alte soluții”.

Reinier Schlatmann, Regional Managing Director, Packaging Division, East Europe, DS Smith: „Suntem mândri să colaborăm cu Carlsberg Polonia pentru a testa DS Smith Round Wrap. Această inovație sustenabilă în materie de ambalaje a fost dezvoltată folosind parametrii noștri de proiectare circulară, oferind sustenabilitate, avantaje pentru lanțul de aprovizionare și oportunități de branding. Acest lucru este în concordanță cu angajamentul companiei noastre de a redefini ambalajele pentru o lume în schimbare și cu strategia și misiunea noastră de sustenabilitate ‘Now & Next’, deoarece ne ajutăm clienții să elimine deșeurile și să se îndrepte către o economie circulară”.

Echipa de design DS Smith a utilizat instrumentul unic DS Smith, Circular Design Metrics (CDM), pentru a măsura impactul noii soluții de ambalare pentru Carlsberg Polonia. Procesul implică utilizarea a opt indicatori cheie, inclusiv amprenta de carbon, proiectarea pentru reutilizare, optimizarea lanțului de aprovizionare și gradul de utilizare a materialelor. Indicatorii relevă performanța unui design de ambalaj și permit echipelor de design să măsoare performanța sa cu privire la sustenabilitate cu o acuratețe și o perspectivă sporite.

DS Smith Round Wrap utilizează tehnologia Arcwise®, iar Carlsberg Poland testează soluția DS Smith Round Wrap pentru gamele de bere și cidru Carlsberg, Garage și Somersby.