Data Center / Storage — July 9, 2024 at 5:35 pm

UPS-ul Vertiv de nouă generație susține cerințele de putere AI de mare capacitate și disponibilitate ridicată

by

Vertiv_PowerNexusUPS-ul Vertiv™ Trinergy™ este, de asemenea, disponibil ca o componentă a noii soluții Vertiv™ PowerNexus, strâns cuplat cu Vertiv™ PowerBoard Switchgear pentru o amprentă redusă și întreținere.

Întrucât cererea globală de energie electrică din centrele de date este de așteptat să se dubleze până în 2026 – în mare parte determinată de cerințele de procesare și răcire ale AI (inteligența artificială) și HPC (procesare de înaltă performanță) – este esențial să existe o soluție robustă de alimentare de rezervă pentru a oferi disponibilitate continuă a GPU-urilor și procesoarelor care rulează procesarea AI. Pentru a răspunde acestor provocări, Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de soluții pentru infrastructură digitală critică și continuitate, a prezentat astăzi Vertiv™ Trinergy™, o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) concepută pentru a face față cerințelor fluctuante de încărcare ale centrelor de date și Vertiv™ PowerNexus, o soluție integrată care asigură o cuplare strânsă între UPS și tabloul de distribuție al sistemului, care economisește spațiu. Ambele soluții sunt disponibile la nivel global. Vertiv Trinergy UPS este disponibil la nivel global în capacități de 1500, 2000 și 2500 kVA.

Cel mai fiabil, rezistent și eficient UPS Vertiv din clasa sa de produse

Vertiv calculează că Vertiv Trinergy depășește disponibilitatea așteptată a lanțului de energie al centrului de date Tier IV, cu un timp de funcționare estimat de 99,9999998%, comparativ cu 99,9994% – o diferență aproximativă de 30 de secunde de nefuncționare în zece ani pentru Vertiv Trinergy, comparativ cu opt ore în zece ani, așa cum era de așteptat pentru lanțul electric al centrului de date Tier IV. Sistemul sporește reziliența cu configurații extinse pentru timpul de rezervă și cu designul său de nucleu innovator și autoizolant și, totodată, cu arhitectură modulară care prezintă nuclee segregate fizic de 500 kW.

Fiecare nucleu include componentele unui UPS online: invertor, redresor, încărcător și comenzi separate, dedicate, permițând fiecărui nucleu să funcționeze independent, oferind o livrare de energie fiabilă și neîntreruptă chiar și în timpul mentenanței.

„Puterea de înaltă capacitate într-un design de sistem extrem de fiabil este esențială pentru aplicațiile AI și HPC care folosesc intens date”, a declarat Kyle Keeper, SVP al unității de afaceri globale pentru managementul energiei la Vertiv. „Utilizând peste 40 de ani de inovație, Vertiv™ Trinergy™ UPS oferă rezistența esențială pentru ca operațiunile să devină pregătite pentru viitor și să suporte încărcările AI. Oferă flexibilitatea necesară pentru a se adapta la diverse aplicații AI și este proiectat să se integreze perfect cu diferite surse de alimentare principale și de rezervă, baterii litiu-ion și nichel-zinc și surse alternative de energie distribuită, inclusiv celule de combustibil și baterii de lungă durată (BESS).”

Designul care economisește spațiu contribuie la reducerea costurilor de mentenanță

Vertiv Trinergy extinde conceptul de modularitate la toate nivelurile arhitecturii UPS. Blocurile de construcție pot fi combinate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de implementare, realizând economii considerabile de spațiu cu amprenta sa compactă. Aceasta eficientizează distribuția energiei printr-un singur punct de conectare, reducând necesitatea pentru numeroase cabluri, flanșe, busbar și conexiuni în tablourile electrice pentru ieșirile UPS.

Amprenta Vertiv Trinergy este maximizată atunci când este integrat cu Vertiv™ PowerBoard Switchgear ca parte a noii soluții Vertiv™ PowerNexus, strâns cuplată într-un singur bloc conectat prin busbar-uri interne. Această integrare reduce, de asemenea, materialele de cablare, timpul de instalare și costurile cu forța de muncă la instalare. Vertiv PowerNexus poate fi, de asemenea, integrat la fața locului, livrat pe un “power skid” sau integrat într-o carcasă, oferind flexibilitate pentru a răspunde nevoilor specifice de la fața locului. Integrarea Vertiv PowerNexus este finalizată din fabrică, economisind timp de instalare la fața locului. Vertiv™ EPMS (sistem de monitorizare a energiei și a puterii) integrat face sistemul mai sigur, mai fiabil și mai operabil, prin creșterea vizibilității și reducerea numărului de interconexiuni.

UPS-ul poate fi susținut de portofoliul de servicii de proiect și ciclu de viață Vertiv, care include o nouă suită de servicii active pentru date, inclusiv managementul avansat al incidentelor Vertiv LIFE și analizele de mentenanță bazate pe condiție și scorurile de sănătate.

Putere dinamică și economii de energie

Vertiv™ Trinergy™ oferă o eficiență remarcabilă de dublă conversie de până la 97,1%, care crește și mai mult, ajungând la 99%, cu modul Dynamic Online, reducând costurile de operare și disiparea energiei. Acest lucru minimizează semnificativ consumul sistemului de răcire, asigurând o reducere generală a TCO și un timp mai rapid de amortizare.

UPS-ul poate oferi economii suplimentare de energie, precum și economii de costuri și generare de venituri, utilizând caracteristica Dynamic Grid Support, care permite UPS-ului să participe la gestionarea cererii și la alte servicii de rețea, acolo unde sunt disponibile.

Cu funcționarea îmbunătățită a amplificatorului de operare continuă, UPS-ul este capabil să funcționeze de la o sursă de curent continuu, chiar și la sarcină maximă, pentru o perioadă lungă de timp. UPS-ul este, de asemenea, compatibil cu sistemul de stocare a energiei în baterie (BESS) Vertiv™ DynaFlex, care poate folosi surse de energie alternativă pentru alimentarea de rezervă sau primară, ca parte a strategiei de a aduce propria energie (BYOP). Înlocuirea generatoarelor diesel ca putere de rezervă poate contribui la reducerea timpului mediu de reparare (MTTR) și ajuta la decarbonizare.

Pentru mai multe informații despre UPS-ul Vertiv™ Trinergy™, Vertiv™ PowerNexus, Vertiv™ Services sau alte soluții pentru a susține AI și HPC, vizitați Vertiv.com.