Bizpoint — July 15, 2024 at 4:41 pm

Acord de societate mixtă

by

Într-o mișcare menită să îmbunătățească interacțiunile cu clienții prin inovații de inteligență artificială (AI) într-o bază globală de clienți de aproximativ 1,3 miliarde în 50 de țări, părțile fondatoare ale Global Telco AI Alliance (GTAA) au semnat un acord de joint venture cu obiectivul de a codezvolta și lansa un model de limbă multilingvă pentru telecomunicații (Telco LLM).

iStock_000000833867Medium1Acordul vine după ce cele cinci companii fondatoare – SK Telecom (SKT), Deutsche Telekom (DT), e&, Singtel și SoftBank – s-au întâlnit la summit-ul DTW24 – Ignite al TM Forum pentru a se concentra asupra potențialului de transformare al AI în industria telecomunicațiilor. Aceasta urmează unui anunț similar al GTAA la MWC Barcelona 2024.

Lansarea societății mixte va avea, sub rezerva aprobărilor obișnuite de reglementare, investiții egale din partea părților fondatoare pentru a susține cerințele inițiale de capital de lucru pentru a dezvolta Telco LLM, care este menit să ajute companiile de televiziune să-și îmbunătățească interacțiunile cu clienții prin asistență digitală și alte „ soluții inovatoare” AI.

Asocierea va analiza implementarea unor astfel de aplicații AI adaptate nevoilor părților fondatoare de pe piețele lor respective, permițându-le să ajungă la o bază globală de clienți de aproximativ 1,3 miliarde în 50 de țări. Telco LLM va fi multilingv, cu limbi inclusiv coreeană, engleză, germană, arabă și bahasa.

GTAA consideră că mișcarea marchează o dedicare pentru stimularea inovației și colaborării în industria telecomunicațiilor. DTW24 a evidențiat progresul cheie realizat de GTAA, precum sistemele de guvernare AI și cazurile de utilizare a AI care remodelează peisajul telecomunicațiilor.

CEO-ul SKT Young, Sang Ryu, a subliniat potențialul transformator al AI în industria telecomunicațiilor. Ryu a insistat că Alianța Globală Telco AI este bine poziționată pentru a fi un jucător activ în ecosistemul global AI, deoarece companiile din întreaga lume sunt dornice să-și remodeleze strategiile de afaceri prin intermediul AI. El a adăugat că, prin Telco LLM, vor fi create noi oportunități de afaceri și vor fi atinse niveluri îmbunătățite de experiență pentru clienți.

Cu toate acestea, Ryu a subliniat că alianța trebuie să abordeze în mod proactiv responsabilitățile sociale și de mediu asociate cu IA prin stabilirea unui cadru eficient de guvernare a AI. Pe lângă împărtășirea actualizărilor despre progresul GTAA și schițarea planurilor care vizează utilizarea AI în viitor pentru a aborda provocările industriei și a debloca noi oportunități, companiile fondatoare și-au împărtășit și perspectiva asupra guvernării AI și eforturile individuale pentru a asigura practici responsabile de AI.