Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor și răspunde, astfel, nevoii de a verifica din punct de vedere al compatibilității electromagnetice funcționarea optimă a diverselor echipamente electronice din mașină.
Compania a dotat cu echipamente performante, de ultimă generație un laborator de compatibilitate electromagnetica (EMC), la Sibiu. Cu ajutorul acestei noi capabilități, așa cum este camera de reverberare, în cadrul departamentului Qualifications Laboratories din Sibiu, produsele dezvoltate de Continental sunt testate și validate, fiind singura locație din România care are în prezent aceasta capacitate.
„Fie că este vorba despre radiații, cuplaje inductive și capacitive sau chiar instabilitate a tensiunii de alimentare, dispozitivele electronice sunt testate din două puncte de vedere: imunitate – pentru a ne asigura că acestea rezistă până la un anumit nivel de perturbații, stabilit în standardele de testare și emisii (în camerele anecoice și semi-anecoice – spații concepute pentru a opri reflexiile sau ecourile fie ale undelor sonore, fie ale undelor electromagnetice) – pentru a ne asigura că nivelul de perturbații generat de dispozitivul supus testului nu depășește limitele stabilite în standardele de testare”, explică Cornel Tănase, Head of Qualifications Laboratories Sibiu.
Cele mai multe autoturisme, precum și celelalte categorii de vehicule din zilele noastre, sunt construite după anumite standarde care impun echiparea acestora cu sisteme electronice de siguranță, precum și cu altele opționale, cum ar fi cele multimedia. Toate aceste componente electronice, împreună cu cablajele lor, alcătuiesc un mediu electromagnetic în care este strict necesar ca acestea să funcționeze fără să se influențeze reciproc.