Financiar-Bancar — July 30, 2024 at 7:47 am

Revolut lansează și pentru clienții retail din România Fondurile Flexibile de Investiții

by

Revolut lansează și în România Fondurile Flexibile de Investiții, un produs investițional în EUR, USD, GBP cu componentă de economisire, care îi va ajuta pe cei aproape 4 milioane de clienții români să obțină și mai mult de la fondurile personale.

Fonduri Flexibile de InvestițiiDupă ce săptămâna trecută Revolut Business a prezentat pe piață acest produs pentru clienții persoane juridice, iată că și clienții retail vor putea să pună bani deoparte în Fonduri Flexibile de Investiții care vin cu randamente procentuale anuale (APY) de până la 5,35% pentru clienții Ultra, pentru USD.

Prin deschiderea unui Fond Flexibil, clientul investește în fonduri de piață monetară (Money Market Funds – MMF), care au rate ale dobânzii în linie cu dobânzile de pe piețele monetare. Fondurile Flexibile, cu acumulare zilnică a dobânzii, sunt disponibile în euro, dolari americani și lire sterline, un client putând deține mai multe conturi în același timp.

Ratele dobânzilor diferă în funcție de monedă și de planul financiar pentru care a optat clientul. De exemplu, clienții Ultra vor beneficia de randamente anuale de până la 3,76% pentru euro, 5,20% APY pentru lire sterline și 5,35% APY pentru dolari americani.

Investițiile făcute de clienți sunt protejate prin Schema lituaniană de asigurare a investitorilor pentru sume de până la 22.000 de euro (riscurile de investiții sunt excluse din această schemă).

Fondurile Flexibile de Investiții se pot deschide din doar 5 click-uri direct în aplicație, din ecranul principal, astfel:
– Intră în secțiunea „Economii” din aplicație
– Selectează „Începe”
– Alege și confirmă moneda pentru Fondul Flexibil de Investiții (EUR, USD sau GBP)
– Acceptă termenii și condițiile și finalizează procesul de deschidere a contului la Revolut Securities Europe UAB
– Decide cât de mult investești în Fond.

Clienții pot afla mai multe detalii despre modul în care sunt investite fondurile lor, direct în aplicație, în secțiunea dedicată acestui produs. Înainte de a investi în Fonduri Flexibile de Investiții, clienții sunt sfătuiți să citească Documentul cu Informații Cheie (KID) (în română sau în alte limbi) și Prospectul (versiune în engleză), disponibile pe site-ul Fidelity și în aplicația Revolut.