Cloud Computing / Edge — July 31, 2024 at 3:34 pm

Edge computing promovează sustenabilitatea în toate industriile

by

Tehnologia supraalimentează sustenabilitatea pe măsură ce companiile din întreaga lume își dezvoltă strategiile pentru a stimula eficiența energetică și a reduce impactul lor asupra mediului. Întreprinderile caută adesea migrarea în cloud, practicile inteligente de date și, din ce în ce mai mult, capabilitățile bazate pe inteligență artificială pentru sprijin în atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate.

Dar există o oportunitate suplimentară pe care întreprinderile ar trebui să o ia în considerare ca parte a strategiilor lor de mediu: valorificarea edge computing ca un activ de durabilitate. Evoluția edge computing a permis procesarea datelor în timp real și luarea rapidă a deciziilor în numeroase industrii.

edge-computing-blog-minPrin progresele edge computing, inclusiv capacitatea de a implementa instrumente AI și învățare automată la marginea reţelei, furnizorii de servicii medicale pot accesa în timp real datele despre pacienți, comercianții cu amănuntul pot consolida prevenirea pierderilor, iar producătorii pot stimula convergența IT cu tehnologia operațională (OT) pentru comunicare fără întreruperi în medii industriale.
Iată trei moduri prin care edge computing poate ajuta companiile să-și avanseze inițiativele de mediu, să navigheze într-un peisaj de reglementare în evoluție și să creeze valoare nouă prin investiții în sustenabilitate:

Îmbunătățirea practicilor durabile cu întreținere predictivă
Utilizarea întreținerii predictive pentru conservarea energiei și a resurselor este printre cele mai puternice utilizări ale edge computing, care poate permite companiilor să obțină informații utile din date nestructurate. Întreținerea predictivă poate ajuta companiile să evite defecțiunile echipamentelor, să mențină continuitatea activității și să reducă emisiile și costurile asociate călătoriilor de service. Bazarea pe sursele de energie regenerabilă va fi esențială pentru limitarea creșterii temperaturii globale și înrăutățirea impactului asupra climei.

Dar turbinele eoliene sunt susceptibile la incendii, ceea ce poate duce la reparații costisitoare și poate crește riscul de incendii și alte daune ecologice. Edge computing poate ajuta la abordarea acestui risc printr-o soluție care reunește tehnologia de vârf, o cameră termică și un algoritm de învățare automată pentru a analiza imaginile și a identifica anomaliile. Cu această soluție, turbinele eoliene pot fi monitorizate în timp real, iar operațiunile pot fi oprite automat fără intervenția umană. Procesarea acestui volum de date în mod fiabil pentru luarea imediată a deciziilor ar fi o provocare majoră fără edge computing. În schimb, operatorii pot folosi această tehnologie pentru a gestiona activele în mod proactiv și pentru a contribui la crearea unui viitor mai durabil.

Reducerea deșeurilor din depozitul de deșeuri
Edge computing poate fi, de asemenea, un instrument valoros pentru a permite procesarea în timp real care optimizează consumul de resurse, reduce defectele și îmbunătățește logistica. În mediile de producție, întreprinderile pot reduce deșeurile industriale și pot maximiza longevitatea activelor și echipamentelor prin utilizarea întreținerii predictive pentru a întreține și înlocui în mod strategic componentele.

Edge computing poate sprijini, de asemenea, aplicații de viziune computerizată bazată pe inteligență artificială pentru a identifica defectele costisitoare în linia de producție. Acest lucru limitează fabricarea componentelor defecte care ajung în gropile de gunoi și instalații de ardere, care produc emisii de gaze cu efect de seră. Edge computing poate juca, de asemenea, un rol cheie în optimizarea resurselor din industria de retail. Comercianții cu amănuntul se confruntă cu provocări care includ gestionarea stocurilor și a lanțului de aprovizionare și trebuie să fie capabili să-și monitorizeze și să analizeze inventarul și să se adapteze rapid la întreruperile lanțului de aprovizionare și la cerințele în schimbare ale consumatorilor.

Conducerea luării deciziilor cu gemenii digitali
Un geamăn digital – susținut de edge computing – folosește date pentru a crea o versiune simulată a unui obiect sau proces, permițând companiilor să testeze situațiile și să își adapteze luarea deciziilor din viața reală în consecință. Tehnologia geamănă digitală bazată pe computere de vârf este aplicată în mai multe industrii pentru o gamă largă de utilizări – de la informarea proiectelor de produse care sunt mai durabile până la îmbunătățirea furnizării de servicii a furnizorilor de energie.

Un exemplu de impact care implică gemeni digitali poate fi găsit în stațiile de tratare a apei. Aceste instalații trebuie să își monitorizeze sistemele fizice și utilizarea energiei, iar accesul la informații în timp real asupra performanței lor operaționale poate face instalațiile mai eficiente. Prin construirea unui geamăn digital, operatorii uzinei pot simula parametrii de calitate a apei, fluxurile de apă și aer și condițiile legate de procesul de aerare. Apoi pot optimiza și reduce consumul de energie legat de fluxul de aer și pot obține informații predictive de întreținere pentru a-și îmbunătăți operațiunile.

Aplicarea și beneficiul de pe urma tehnologiei duble digitale și de edge computing într-un mod mai larg, necesită experiență în industrie și competențe tehnice profunde în mai multe tehnologii. Întreprinderile trebuie, de asemenea, să ia în considerare rolul edge computing în obiectivele lor de durabilitate și cum să-și maximizeze potențialul. Experții în tehnologie pot ajuta întreprinderile să rezolve aceste întrebări și să gestioneze sarcinile grele, astfel încât companiile să poată profita la maximum de investițiile lor de vârf.