Bizpoint — July 31, 2024 at 4:12 pm

Qualcomm dezvăluie noua platformă mobilă Snapdragon

by

Într-o mișcare de a face comunicațiile 5G accesibile miliardelor de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume, firma de soluții de tehnologie și conectivitate wireless Qualcomm Technologies a anunțat lansarea platformei mobile Snapdragon 4s Gen 2.

imagesAceastă platformă este descrisă de compania de tehnologie ca arătându-și angajamentul „față de proiectarea progresului uman”, susținând și conducând tranziția globală de la 4G la 5G pentru a împuternici comunitățile și industriile deopotrivă. Qualcomm prezice că Snapdragon 4s Gen 2 va redefini o experiență mobilă entry-level, cu funcții „must-have” ale utilizatorului, cum ar fi conectivitate Gigabit 5G, eficiență energetică pentru durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei și capabilități „excelente” ale camerei.

În ceea ce privește îmbunătățirile tehnologice, se spune că Snapdragon 4s Gen 2 oferă funcționalitate bogată în funcții și performanță robustă a procesorului pentru multitasking și productivitate fără întreruperi, navIC dual band pentru o precizie mai bună a poziției, sunet îmbunătățit de AI și experiențe de divertisment, cum ar fi un joc fluid și puternic. streaming video.

Pe baza datelor de conexiune a smartphone-urilor GSMA 2023 și izolându-le în regiunile vizate pentru platformele mobile din seria Snapdragon 4, Qualcomm a spus că noua platformă mobilă va face 5G accesibilă pentru 2,8 miliarde de utilizatori de smartphone-uri, oferind viteze de descărcare maxime de 1 Gbps.

Acesta este „de șapte ori mai rapid decât platformele LTE disponibile în mod obișnuit la același nivel de preț”, în comparație cu vitezele de descărcare maxime LTE Cat-4. Privind la conectivitatea de bază pe platforma mobilă Snapdragon 4 Gen 2, 5G de mare viteză și Wi-Fi pe noua platformă sunt oferite prin sistemul Snapdragon X61 5G Modem-RF, prima serie 3GPP Release 16, tehnologia 5G, care echivalează cu „ eficiență energetică mai bună, viteză de neegalat și acoperire fiabilă”.

Se pretinde că soluția de funcționalitate Qualcomm Wi-Fi 5 oferă conectivitate Wi-Fi rapidă și puternică pentru jocuri, streaming și alte aplicații intensive. „Platforma mobilă Snapdragon 4s Gen 2 reprezintă un salt înainte semnificativ în a face tehnologia 5G mai accesibilă, astfel încât mai mulți oameni să poată naviga prin lume la viteze 5G”, a declarat Chris Patrick, vicepreședinte senior și director general de telefoane mobile la Qualcomm Technologies. „Datorită ingineriei de ultimă oră, am echilibrat accesibilitatea cu performanță puternică și durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei, precum și acces larg la 5G pentru experiențe mobile mai îmbunătățite.”

În ceea ce privește dezvoltarea comercială, Qualcomm a confirmat că Snapdragon 4s Gen 2 va fi adoptat inițial de „produșii OEM cheie”, inclusiv Xiaomi și celelalte mărci ale sale, primul dispozitiv comercial fiind așteptat să fie anunțat înainte de sfârșitul anului.

Remarcând posibila oportunitate pentru produsele companiei sale cu noua platformă, Muralikrishnan B, președintele Xiaomi India, a declarat: „Suntem încântați să lucrăm cu Qualcomm Technologies pentru a permite utilizatorilor accesul la conectivitate gigabit-rapidă. „Mulți oameni nu au experimentat încă beneficiile 5G, iar datorită Snapdragon 4s Gen 2, Xiaomi poate aduce conectivitatea 5G unui public mai larg pentru a ajuta la remodelarea modului în care lumea se conectează și interacționează.”