MANAGEMENT — August 1, 2024 at 7:06 pm

Paolo Pompei a fost numit Președinte și CEO al Nokian Tyres plc.

by

Paolo Pompei a fost numit Președinte și CEO al Nokian Tyres plc. El îşi va începe activitatea în această funcție cel târziu pe 1 ianuarie 2025. Jukka Moisio va continua să fie Președinte și CEO până când Pompei va prelua această funcție.

Paolo Pompei (1971, cetățean italian) are o experiență solidă în industria anvelopelor. Ultima sa misiune a fost la Yokohama TWS, fosta Trelleborg Wheel Systems, unde a ocupat funcția de Președinte din 2017. Înainte de aceasta, a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Grupului Trelleborg, inclusiv funcția de Președinte al Unității de Afaceri Anvelope Agricole, iar mai devreme în cariera sa a lucrat la Pirelli. Pompei este membru al Consiliului ETRMA, Asociația Europeană a Producătorilor de Anvelope și Cauciuc. Este licențiat în economie cu un masterat în comerț internațional și are studii suplimentare în administrarea afacerilor și management.

„Sunt foarte încântat că Paolo Pompei începe să conducă Nokian Tyres”, a declarat Jukka Hienonen, Președintele Consiliului de Administrație al Nokian Tyres. „Paolo Pompei are o experiență internațională foarte solidă din industria anvelopelor, asigurând o creștere continuă și performanțe financiare solide în pozițiile sale anterioare. El are, de asemenea, o înțelegere profundă a piețelor din Europa Centrală și America de Nord, care sunt principalele piețe de creștere pentru Nokian Tyres. Paolo Pompei are experiența și capacitățile necesare pentru a conduce Nokian Tyres în următoarea sa etapă de dezvoltare către vânzări nete de 2 miliarde EUR”.

Paolo+Pompei_new+NT+CEO_high+orig_03„Sunt onorat să fiu numit la conducerea Nokian Tyres, care este o companie fantastică aflată într-o fază de transformare interesantă, deoarece vizează o creștere puternică în Europa Centrală și America de Nord, fiind în același timp un lider global în domeniul sustenabilității, prin construirea, în România, a primei fabrici de anvelope din lume cu emisii zero de CO2. Acest lucru, combinat cu produsele excelente, un brand apreciat și o poziție de lider în țările nordice, oferă o mulțime de oportunități de dezvoltare. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa Nokian Tyres și să creăm succesul viitor împreună cu clienții existenți și cei noi”, spune Paolo Pompei.

După cum s-a anunțat pe 27 martie 2024, Președintele și CEO-ul Nokian Tyres, Jukka Moisio, a informat Consiliul de Administrație cu privire la intenția sa de a se retrage din funcție în cursul anului 2024. Moisio a fost președinte și CEO al Nokian Tyres din 2020.

„Actualul Președinte și CEO al companiei, Jukka Moisio, a ghidat Nokian Tyres prin momente excepționale, în timpul COVID-19 și prin consecințele războiului din Ucraina, dezvoltând Nokian Tyres spre o nouă creștere. Chiar dacă mai avem câteva luni bune de parcurs în călătoria noastră împreună cu Jukka, în numele întregului consiliu, vreau să-i mulțumesc pentru cooperarea excelentă, pentru conducerea și contribuțiile sale la dezvoltarea companiei”, spune Hienonen.