Evenimente — August 2, 2024 at 10:59 am

Varșovia găzduiește viitoarele lidere din 29 de țări pentru a explora rolul conectivității în eliminarea diferențelor de gen

by

Viitoarea ediție a Academiei Europene de Leadership va primi și candidate din alte trei țări: Islanda, Elveția, Turcia

A cincea ediţie a Şcolii Female Leadership in the Digital Age s-a încheiat săptămâna trecută la Varşovia. În cadrul prestigioasei Academii europene de leadership (ELA), participantele au explorat timp de o săptămână posibilitățile pe care conectivitatea le poate oferi în ceea ce privește oportunitățile de dezvoltare pentru femei, minorități și societate în ansamblu.

photoDupă includerea reprezentantelor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Ucraina și Balcanii de Vest 6 în această ediție și în cele precedente, Academia a anunţat cu mare entuziasm că intenţionează să-şi extindă domeniul de aplicare pentru a primi și candidate din alte trei ţări la următoarea ediţie și anume din Islanda, Elveţia şi Turcia.

Școala, care a atras mai mult de 12.000 de înscrieri de la inaugurarea sa în 2021, caută să valorifice potențialul neexploatat pe care îl reprezintă femeile în modelarea viitorului nostru digital. Ediția de la Varșovia a oferit o oportunitate unică celor 29 de lidere care au fost instruite de peste 70 de experți și lectori remarcabili, precum și de la foste absolvente ELA. Participantele au aflat mai multe despre importanța ‘Internet for All’ și au învățat totul de la impactul tehnologiei asupra vieții și muncii noastre, până la potențialul său viitor și valoarea colaborării la nivel global. Sesiunile au inclus discuții, prelegeri, ateliere cuprinzătoare și activități de teambuilding, toate concepute pentru a inspira mințile tinere și pentru a le încuraja să învețe și să își împărtășească opiniile într-un mediu sigur.

Tony Yong JIN, vicepreședintele executiv al Huawei Europa a declarat: „Dezvoltarea talentelor este o responsabilitate împărtășită de fiecare țară, afacere și instituție academică. Programele Huawei reprezintă o oportunitate excepţională pentru viitorii lideri de a obţine informaţii despre tehnologiile de ultimă generație. Suntem încântați să vedem că impactul lor pozitiv este recunoscut de atât de mulți pionieri europeni”.

În cadrul unei dezbateri de grup pe tema tehnologiei și cooperării internaționale, deputatul Parlamentului European Jonás FERNANDEZ a sfătuit studenții să studieze istoria: „În istorie se află totul. Trebuie să învăţăm lecţiile istoriei. Abilităţile umaniste sunt mai relevante ca niciodată dacă dorim să rezolvăm problemele dintre societăţi şi oameni”, exprimând “un mare mulţumesc Academiei Europene de Leadership şi Huawei pentru organizarea acestei iniţiative”.

Agnieszka JANKOWSKA, Președinta Consiliului de Digitalizare al Guvernului Poloniei și-a împărtășit viziunea cu studenții: „Ideea noastră principală este să acoperim toată Polonia, de asemenea zonele rurale și orașele mai mici cu internet de mare viteză, precum și tehnologii mobile. În viitor, tehnologiile mobile vor avea o importanță mai mare, în special în aceste zone mai îndepărtate”.

Anett MADI-NATOR, preşedintele Fundaţiei Femei4Cyber a declarat: “Huawei este unul dintre puţinii donatori WomenForCyber care oferă donaţii fără condiţii. Acest lucru înseamnă că putem utiliza banii acolo unde considerăm cel mai bine sau unde se potrivește cel mai mult”, subliniind valoarea pe care compania o ajută să se creeze în domeniile din sectorul tehnologiei, în care decalajul de competențe și diferența de gen sunt cele mai acute.

Rebecca DE SANCHO MAYORAL, Responsabil principal pentru accesul la inovarea în domeniul finanțelor din cadrul Comisiei Europene a încheiat ultima zi de școală: „Avem nevoie de mai multe fonduri pentru femei. Aceasta este ceea ce numim decalajul de investiții între femei și bărbați. De la capitalul european care trece la startup-uri în domeniul tehnologiei, doar 2% se duc la startup-uri conduse de femei. Prin urmare, UE sprijină inițiativele și stabilește criterii de ordine de zi, privind structurile fondurilor de capital de risc și implicarea femeilor”.

Luând cuvântul la ceremonia de încheiere a acestei ediții din 2024, directoarea Academiei Europene de Leadership și directoare în cadrul departamentului de diversitate, echitate și incluziune la Huawei Europa, Berta HERRERO, le-a urat studentelor succes pe măsură ce fac următorii paşi în carierele lor: „În 10 sau 15 ani, toate veţi avea un impact crucial în societate – fie ca prim-ministre, directoare executive, inovatoare sau lidere ale comunităţiilor locale. Veţi crea şi implementa soluţii care fac ca tehnologia să funcţioneze pentru toţi. Pe măsură ce călătoria voastră avansează, nu uitaţi că cel mai puternic instrument pe care îl veţi avea este faptul că vă aveți una pe cealaltă: femei care sprijină alte femei şi folosesc această reţea pentru a construi societatea viitorului”.

La această ceremonie, fosta vicepremieră a Irlandei, Mary CULLAN, şi-a exprimat entuziasmul de a se alătura încă o dată Academiei Europene de Leadership: „Este un adevărat privilegiu să mă aflu din nou aici. Foarte bine pentru Huawei, care a sprijinit și sponsorizat această inițiativă”. În adresarea celor 29 de viitoare lidere, ea a spus: “Consider că femeile ca voi vor face o diferență uriașă pentru comunitatea voastră, pentru țara voastră și pentru profesiile voastre şi abia aştept să văd unde veți fi peste câţiva ani”.

Ryszard HORdyNSKI, directorul senior de strategie și comunicații la Huawei Polonia a declarat: „Vreau să-mi exprim bucuria și mândria de a găzdui această ediție ELA în Polonia, pentru că sărbătorim o aniversare importantă a prezenței locale a Huawei. La Huawei credem că diversitatea conduce la inovare. Când sprijinim femeile în tehnologie, nu abordăm doar un decalaj între femei și bărbați – promovăm un mediu propice ideilor și soluțiilor inovatoare”.

Alumnele ELA sunt din toate mediile și disciplinele de studiu, de la STEM la umaniste. Ceremonia de decernare a premiilor Școlii de Vară din 2024 a recunoscut următoarele participante pentru contribuția sa remarcabilă în cadrul programului:

–    Premiul pentru viitoarea lideră (câștigătoare a ediției din acest an): Mylana Bulat, Ucraina
–    Premiul pentru cea mai bună comunicare: Izidė Marcinkutė, Lituania
–    Premiul pentru cea mai bună gândire critică: Aneta Migátová, Slovacia
–    Premiul pentru egalitate: Tesla Helena Visser, Olanda
–    Premiul pentru soluționarea problemelor: Auriane Debache, Franța
–    Premiul pentru prezență și scop: Cassandra Sowa Candela, Spania
–    Premiul pentru viitoarea CEO: Sabrina Steinberga, Irlanda
–    Premiul pentru viitoarea stea a tehnologiei: Malene Vistisen Faseth, Danemarca
–    Premiul pentru viitoarea eroină a sănătății: Tatjana Kiseļova, Letonia
–    Premiul pentru viitoarea campionă a durabilităţii: Irma Salkić, Bosnia şi Herţegovina
–    Premiul pentru viitoarea stea a inovației tinerești: Inês Baptista, Portugalia.

Fiecare dintre aceste tinere femei au impresionat cu angajamentul, impulsul și aspirațiile lor de conducere. Acestea vor ține legătura și vor continua să se sprijine reciproc prin intermediul rețelei active de absolvenți a Academiei ELA, care le va oferi oportunități viitoare de a se alătura inițiativelor de anvergură și de a-și spori vizibilitatea și experiența.

Urmăriți cele mai recente videoclipuri de la Școala de Vară din Varșovia: https://youtu.be/H7nBwMyk7e4.