IT Efficiency / Sustainability — August 13, 2024 at 11:45 am

DS Smith colaborează cu Versuni pentru o soluție sustenabilă de ambalare, pe bază de fibre, pentru Philips Baristina

by

DS Smith, companie de top în domeniul ambalajelor sustenabile pe bază de fibre, a colaborat cu Versuni, o companie de top în segmentul electrocasnicelor, pentru a crea o soluție inovatoare de ambalare pe bază de fibre pentru aparatul de cafea Philips Baristina.

English version

Versuni Philips Baristina DS Smith 2024 3Soluția de ambalare din carton ondulat este fabricată din materiale reciclate și reciclabile. În plus, nu există pungi de plastic în cutie. De asemenea, ambalajul include și amortizoare ondulate tratate cu un strat inovator anti-zgârieturi, aplicat pentru a preveni deteriorările externe.

Conceptul personalizat de ambalare a fost proiectat cu măiestrie de echipele de Design Experiențial de la DS Smith și Versuni pentru a crea o experiență de „unboxing” remarcabilă, în care aparatul de cafea este amplasat chiar în centru, astfel încât viitorii utilizatori să-l remarce imediat. Totodată, consumatorii pot vedea și recunoaște ușor designul îndrăzneț și aspectul vizual captivant al produsului, fie că acesta este amplasat la raft sau prezentat de magazinele online.

Thoran Ottens, Divisional Key Account Manager, Electronics, DS Smith:
Suntem mândri de soluția sustenabilă de ambalare pe bază de fibre. Tendințele și așteptările consumatorilor se schimbă rapid și, în concordanță cu așteptările legate de ambalaje sustenabile, am proiectat această soluție de produs cu scopul de a crea un aspect vizual de impact, la raft și în online. Urmărim întotdeauna misiunea noastră la nivel de companie – aceea de a redefini ambalajele pentru o lume în schimbare și colaborăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a-i ajuta în tranziția către o economie circulară.

DS Smith a aplicat instrumentul său unic – Circular Design Metrics (CDM) pentru a măsura performanța generală și impactul asupra mediului înregistrat de soluția ambalare pentru aparatul de cafea Philips Baristina de la Versuni.

Mai poți citi pe aceeași temă: Creșterea ratelor de reciclare a hârtiei și cartonului în Europa ar putea adăuga anual materiale în valoare de 1 miliard de Euro în fluxurile de reciclare până în 2030

Instrumentul permite designerilor DS Smith să evalueze impactul unui design de ambalaj pe baza a opt indicatori cheie de performanță, inclusiv reciclabilitate, conținut regenerabil și optimizarea lanțului de aprovizionare. Aceste zone oferă o indicație clară a performanței de sustenabilitate a unui design de ambalaj, precum și aspectele ce necesită o atenție suplimentară.

DS Smith își consolidează angajamentul de a “Redefini ambalajele pentru o lume în schimbare”, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate „Now and Next”.