IT support — August 14, 2024 at 2:27 pm

Schneider Electric și Fundația Schneider Electric – parteneriat cu Enactus pentru educația tinerilor și antreprenoriat

by

Schneider Electric, împreună cu Fundația sa, a încheiat un parteneriat cu Enactus, o rețea globală de lideri angajați să folosească business-urile ca un catalizator pentru impact pozitiv și social asupra mediului, pentru sezonul 2024.

Schneider Electric si Fundatia Schneider Electric - parteneriat cu Enactus pentru educatia tinerilor si antreprenoriat.jpgPeste 100.000 de studenți din 10 țări (Mexic, Guatemala, Brazilia, Columbia, Senegal, Africa de Sud, Nigeria, Kenya, Egipt și Franța) participă la această inițiativă. Ca parte a unui program de un an, echipele de studenți primesc un cadru pentru a identifica problemele sociale presante și pentru a veni cu soluții antreprenoriale. Cu accent pe tranziția energetică, echipele își dezvoltă și își execută proiectele, susținute de mentori, experți din industrie.

Angajamentul Schneider Electric depășește mentoratul tradițional. Angajații săi joacă un rol activ ca experți în conținut și membri în juriul competiției.

„Această inițiativă este strâns legată de proiectul Schneider Electric Youth Impact Through Learning, care vizează îmbunătățirea competențelor tinerilor pentru a modela o tranziție energetică justă. De asemenea, susține în mod activ egalitatea de gen prin integrarea fetelor în inițiative de formare educațională”, spune Jeanne Laurence, Youth Education & Entrepreneurship Program Officer la Schneider Electric.

Luna trecută, mai multe țări au organizat competiții pentru a-și premia campionii naționali. Brazilia a participat cu peste 2.700 de studenți. Primele onoruri au revenit unei echipe de la Faculadde Facimp, care a creat cărămizi „ecologice” folosind deșeuri dintr-un fruct local (açaí), rămase după producerea cafelei.

În Egipt, Academia Arabă pentru Știință, Tehnologie și Transport Maritim a câștigat în fața a 35 de concurenți cu proiectul său „Clima”, care abordează poluarea aerului. Ei au folosit zambilele de apă pentru a produce primul carbune activat din Egipt si au dezvoltat un filtru din fibră ceramică potrivit pentru coșurile de fum din fabrici.

Campioana din Mexic este o echipă formată exclusiv din femei, de la Universitatea TEC Milenio, care a abordat sustenabilitatea pescuitului prin transformarea deșeurilor de creveți într-o linie comercială de produse de condimente.

Angajații Schneider Electric vor juca un rol în îndrumarea acestor echipe și a altor echipe câștigătoare din cele zece țări care vor participa la Cupa Mondială Enactus de la Astana, Kazahstan, pe 1 octombrie 2024.