Cloud Computing / Edge — August 14, 2024 at 2:40 pm

SoftServe recomandă: top resurse de învățare pentru cele mai populare certificări cloud

by

Cloud Certifications_SoftServe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În era digitală, cloud computing-ul a devenit esențial pentru companiile de toate dimensiunile, iar certificările din domeniu sunt tot mai căutate. În acest context, SoftServe, una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, anunță că, în prima parte a anului 2024, angajații săi au obținut peste 420 de certificări la nivel global, printre cele mai populare numărându-se cele cloud ale Amazon Web Services, Google Cloud Platform și Microsoft Azure.

„Într-o lume digitală în schimbare, învățarea continuă este esențială pentru a rămâne competitivi și pentru a putea oferi clienților soluții inovatoare și eficiente. La SoftServe, investim constant în dezvoltarea profesională a echipei și punem la dispoziția colegilor noștri peste 20.000 de soluții de învățare, atât dezvoltate intern, cât și prin Udemy Business,” declară Dorina Itu, Country Learning and Development Manager, SoftServe România.

Compania acoperă pentru angajați costul mai multor certificări, în funcție de obiectivele de business ale companiei și în linie cu planurile de dezvoltare individuală agreate pentru fiecare angajat.

Resurse de învățare cheie pentru cele mai populare certificări cloud

Amazon Web Services

Pentru a te pregăti să obții cele mai importante certificări AWS, inginerii SoftServe recomandă atât platforme de învățare oficiale, precum AWS Training and Certification, cât și cursuri și simulări de examene, disponibile pe A Cloud Guru sau Whizlabs, toate accesibile online. Potrivit specialiștilor companiei, timpul de pregătire pentru o astfel de acreditare variază între 2-6 luni, studiu part-time, în funcție de nivelul de dificultate al certificării.

Google Cloud Platform

Pentru certificările Google Cloud Platform, specialiștii SoftServe recomandă Google Cloud Training, care oferă cursuri oficiale, laboratoare practice și resurse pentru fiecare certificare, dar și Udemy, Coursera sau Qwiklabs, o platformă pentru laboratoare practice interactive.

Microsoft Azure

Pentru certificările Microsoft, specialiștii SoftServe recomandă platforma oficială a companiei, Microsoft Learn, care oferă module de studiu, cărți electronice și ghiduri dedicate certificărilor Azure. De asemenea, ca metode alternative de învățare, specialiștii SoftServe recomandă Pluralsight, pentru cursuri video și laboratoare practice, dar și Udacity, nanodegree-uri pentru Azure, care includ proiecte practice și simulări de examene.

Timpul necesar de pregătire variază între 2 și 6 luni, part-time, în funcție de nivelul certificării.

Obținerea unei certificări cloud de la AWS, GCP sau Microsoft Azure poate aduce numeroase beneficii profesionale. Aceste certificări nu doar validează competențele tehnice, ci și îmbunătățesc oportunitățile de carieră, permițând profesioniștilor să se distingă într-un domeniu extrem de competitiv. Alegerea certificării potrivite depinde de interesele și obiectivele fiecărui profesionist.

Toate certificările Amazon Web Services, Google Cloud Platform și Microsoft Azure sunt recunoscute la nivel global și foarte apreciate în industria IT.