Enterprise Software, Transport/Travel — August 20, 2024 at 12:48 pm

e-Transport by Konica Minolta, soluţie pentru automatizarea fluxului de comunicare cu ANAF în scopul autorizării transporturilor de bunuri

by

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare, integrator de soluții de management al documentelor și furnizor de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video, lansează e-Transport by Konica Minolta – soluție pentru automatizarea procesului de declarare a anumitor categorii de transporturi de bunuri către sistemul ANAF, în concordanță cu OUG 41/2022, revizuită prin OUG 115/2023.

e-Transport by Konica Minolta_1În contextul implementării sistemului național obligatoriu RO e-Transport pentru gestionarea și controlul eficient al transporturilor rutiere naționale și internaționale, Konica Minolta România a dezvoltat o soluţie proprie e-Transport, cu funcționalități extinse de management și stocare electronică a documentelor, fiind integrată cu sistemul ANAF.

Sunt vizate transporturile rutiere interne de bunuri cu risc fiscal ridicat, transporturile transfrontaliere, care încep sau se finalizează pe teritoriul României (exporturi, importuri, livrări sau achiziții intracomunitare) și transporturile transfrontaliere care sunt în tranzit pe teritoriul țării.

Aplicația este caracterizată prin simplitate și uşurinţă în utilizare, eliminând interacțiunea utilizatorilor cu platforma ANAF.

Cu ajutorul aplicației e-Transport by Konica Minolta, fișierele XML, create în ERP sau în alte aplicații specifice, sunt trimise automat către sistemul ANAF și odată autorizat transportul, codul UIT generat de ANAF este transmis tot automat operatorului de transport, împreună cu alte informații specifice transportului.

„Am dezvoltat soluția e-Transport în M-Files, platforma tehnologică pe care am dezvoltat și e-Factura, bazându-ne pe versatilitatea sa, din dorința de a oferi clienților noștri atât funcționalitățile obligatorii conform legii, cât și posibilitatea de extindere a acestora cu fluxuri de lucru automate și stocarea organizată a documentelor pe termen lung. Concret, pentru e-Transport vorbim despre posibilitatea de relaționare a fișierelor XML transmise către ANAF cu documentele specifice transportului pentru care se solicită autorizarea, respectiv managementul entităților implicate în proces (furnizor, destinatar, depozitar, transportator etc.)”, a declarat Andreea Mocanu, Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta Business Solutions România.

Astfel, pe lângă funcţionalităţile obligatorii ce ţin de integrarea cu ANAF, e-Transport by Konica Minolta poate asigura și stocarea electronică a documentelor conexe transportului, precum facturi, avize de expediție, comenzi, contracte sau CMR-uri, respectiv și stocarea datelor de identificare ale fiecărei entități sau destinații implicate.

e-Transport by Konica MinoltaSoluția poate fi găzduită în infrastructura clienţilor sau în serviciul Konica Minolta Cloud, furnizat din centrele de date europene Konica Minolta.

„În funcţie de specificul fiecărei companii, soluţia e-Transport dezvoltată de Konica Minolta poate fi extinsă cu fluxuri de distribuire și aprobare a documentelor, registratură electronică sau managementul contractelor”, a mai afirmat Andreea Mocanu.