Networking, Productie — September 24, 2024 at 4:26 pm

Allied Telesis: Conectând puncte disparate

by

Majoritatea organizațiilor din Asia Pacific (APAC) fie se implică, fie investesc deja în producția inteligentă; 48% abia își încep călătoria digitală, în timp ce 45% au adoptat-o deja. La urma urmei, producția inteligentă sporește fără probleme reziliența modelelor de afaceri digitale, făcându-l o soluție logică pentru o economie globală marcată de întreruperi ale lanțului de aprovizionare, inflație și deficit de talente.

automatic system Smart Industry 4.0 Industry Analysis Big data 4.0 business and technology concept Brain artificial intelligence (AI) network and business chart on big data technology on virtual interface

Până în 2027, 60% dintre producătorii din APAC vor îmbunătăți rolurile operaționale cu tehnologia de automatizare, stimulând implicarea angajaților cu o creștere cu 50% a eficienței lucrătorilor. În 2025, Mordor Intelligence evaluează industria de producție conectată din regiune la 54 de miliarde de dolari, ajungând la peste 80 de miliarde de dolari până în 2029. Un factor este că producătorii își mută operațiunile din China către țările vecine din Asia de Sud-Est pentru a economisi costuri. Un altul este progresul rapid al digitalizării Indiei, care corespunde unui angajament mai ridicat cu inițiativele industriei 4.0.

Adoptarea Industriei 4.0 este o evoluție necesară pentru producătorii care trebuie să se adapteze la un peisaj economic incert. Dar ce este mai exact Industria 4.0? Implica adoptarea manufacturii inteligente, conceptul de gemeni digitali, transformarea fortei de munca, analiza datelor, interconectivitate si sisteme ciber-fizice; utilizarea și integrarea perfectă a acestor componente este cheia pentru a debloca noi niveluri de personalizare și flexibilitate. Pentru a găsi un loc în această nouă frontieră tehnologică, producătorii proactivi trebuie să apeleze la rețelele bazate pe inteligență artificială.

Utilizarea AI aici oferă întreținere predictivă, detectarea anomaliilor, monitorizare și control în timp real, siguranță îmbunătățită a lucrătorilor și securitate cibernetică îmbunătățită. Potrivit vicepreședintelui senior al Allied Telesis, Ozawa Tsuyoshi, inteligența artificială a rețelei transcende definiția simplă ca un simplu algoritm. „Obiectivul final este acela de a obține un timp de nefuncționare zero. Nimeni nu a făcut asta, dar acesta este, fără îndoială, viitorul producției”, a spus el. „Acesta nu este doar un vis – acesta este ceea ce oferim cu Network AIOps, astfel încât companiile să își poată redefini viitorul în propriile condiții. Nu este nimic mai puțin revoluționar, nu doar ca inovație tehnologică, ci ca o întreagă schimbare de paradigmă pentru ceea ce poate fi cu adevărat producția.”

Dar cu atât de mult zgomot în jurul AI, poate fi o provocare pentru producători să identifice tehnologia potrivită pentru afacerea lor. O soluție bună de rețea ar trebui să aibă următoarele caracteristici: Timp de nefuncționare zero ca o necesitate pentru a maximiza beneficiile; o rețea permanentă înseamnă o producție mai mare, mai multe date și continuitate în afaceri în fața unor circumstanțe necunoscute. Reziliența mediului împotriva condițiilor dure și a locațiilor îndepărtate, care asigură continuitatea afacerii indiferent de situație. Sarcina de lucru simplificată pentru echipa dvs. IT care eliberează resurse; o soluție de inteligență artificială ușor de utilizat vă va oferi o viziune generală asupra tuturor operațiunilor și vă va accelera călătoria transformării digitale.

Având în vedere peisajul amenințărilor în continuă schimbare de astăzi, este esențial să existe o soluție care să includă funcții precum recuperarea automată și întreținerea proactivă. Cu o rețea inteligentă, cum ar fi AI de rețea de la Allied Telesis, producătorii se pot aștepta la funcții de vârf în industrie, care le pot duce afacerile la noi culmi. Prima este planificarea rețelei, care combină modelele istorice de trafic, previziunile viitoare ale cererii și optimizarea resurselor rețelei pentru a îmbunătăți proiectarea rețelei și planificarea capacității. Între timp, gestionarea mai inteligentă a configurației ajută la automatizarea sarcinilor precum furnizarea și gestionarea politicilor – reducând erorile manuale pentru a asigura coerența și performanța optimă.

Când vine vorba de asigurarea calității serviciilor pentru aplicațiile critice, producătorii se pot baza pe caracteristica îmbunătățită de monitorizare a performanței pentru a aduna informații în timp real din rețea și trafic. Ingineria îmbunătățită a traficului va consolida și mai mult experiența utilizatorului prin îmbunătățirea rutării traficului și a alocării resurselor de rețea, reducând în același timp congestionarea.

Și într-un climat în care peisajul amenințărilor este mai sofisticat decât oricând, Allied Telesis Network AI are securitate încorporată în rețea. Acest lucru oferă utilizatorilor identificarea și atenuarea amenințărilor în timp real pentru a asigura cel mai rapid și mai eficient răspuns la atacurile malware și limitarea amenințărilor.

Pentru a afla mai multe despre modul în care Allied Telesis poate lucra pentru afacerea dvs., faceți clic aici.